Τε. Ιούν 12th, 2024

Μπακογιάννης και Σπανός σε εκδήλωση για την αντιμετώπιση της απάτης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Στην εσπερίδα με θέμα «Ενισχύουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση – Καταπολεμούμε την απάτη» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, συμμετείχε ως κεντρικός εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός. Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι  «η περιφέρειά μας είναι η πρώτη που πιστοποιείται από την Ένωση Δημοσίων Φορέων για την καταπολέμηση της απάτης του Παγκόσμιου Ινστιτούτου κατά της Απάτης (ACFE).»

 

 

Είναι κάτι που κερδίσαμε με το σπαθί μας, γιατί κάναμε πράξη τη διαφάνεια. Ανοίξαμε τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες μέσω του διαδικτύου, για να γνωρίζουν πού και σε ποιούς πηγαίνουν τα χρήματά τους. Δημιουργήσαμε μία μεγάλη ασπίδα απέναντι σε όσους πίστεψαν ότι μπορούν να φάνε δημόσιο χρήμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει μπροστά, έχει αλλάξει και μπορεί να γίνει καλύτερη. Και, γιατί όχι, να γίνει παράδειγμα και για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα», συμπλήρωσε ο κ. Μπακογιάννης.


Η εσπερίδα διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της Απάτης (ΑCFE GREECE) σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την πρωτοβουλία της περιφέρειας να ενταχθεί στη Διεθνή Συμμαχία των Δημόσιων Οργανισμών για την Καταπολέμηση της απάτης, που προωθεί την υιοθέτηση καλών πρακτικών διακυβέρνησης για την καταπολέμηση του φαινομένου της απάτης.

 

Ο Φάνης Σπανός στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαφάνεια αλλά και την πρόληψη και αντιμετώπιση της απάτης ως θέματα μείζονος σημασίας, που η αξία τους υπερβαίνει το όποιο οικονομικό διακύβευμα και σχετίζεται άμεσα με το αίσθημα δικαιοσύνης και ισονομίας των πολιτών αλλά και με την εμπιστοσύνη που εμπνέουν σε αυτούς οι θεσμοί και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν.

 

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Η σημερινή διοργάνωση αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς είναι η πρώτη που πιστοποιήθηκε από την Ένωση Δημοσίων Φορέων για την καταπολέμηση της Απάτης. Από την αρχή της θητείας μας εφαρμόσαμε μια σειρά πολιτικών που ενισχύουν τη διαφάνεια χωρίς να επιβαρύνουν με γραφειοκρατία. Αυτό, όμως, είναι ένας διαρκής αγώνας με στόχο τη χρηστή διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών αλλά και τη διαφύλαξη του κύρους της περιφέρειάς μας».