Δε. Απρ 15th, 2024

Επίσκεψη του Γιώργου Πατούλη στις δυτικές συνοικίες της Αττικής (pics)

Η πρώτη περιοδεία για το 2019 του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ξεκίνησε από τις δυτικές συνοικίες και τους Αγίους Αναργύρους, όπου είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, στελέχη της Δ.Ο.Υ., καταστηματάρχες, πολίτες και παραγωγούς της Λαϊκής Αγοράς. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φορέα Λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνη Τρίτση και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Αρχικός σταθμός του Γ. Πατούλη, ήταν το δημαρχείο Αγίων Αναργύρων –Καματερού όπου και ενημερώθηκε από το δήμαρχο Νίκο Σαράντη για τα προβλήματα της περιοχής.

Πρώτη στον κατάλογο των προβλημάτων που απασχολούν την περιοχή είναι η μη οριοθέτηση των 7 ρεμάτων που υπάρχουν στην περιοχή Καματερού με συνέπεια, δήμος και κάτοικοι να ανησυχούν για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα αντίστοιχα με εκείνα της Μάνδρας.

Η μη απόδοση δημόσιων χώρων και εκτάσεων στο δήμο, το ελλιπές δίκτυο συγκοινωνιών, η ανάγκη ανέγερσης νοσοκομείου Παίδων στη Δυτική Αττική και η ασφάλεια των πολιτών αποτελούν μερικά από τα ζητήματα που συζητήθηκαν και που απασχολούν τη περιοχή.

Ο δήμαρχος Ν. Σαράντης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Γ. Πατούλη αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βρεθεί μια οριστική λύση στον τρόπο χρηματοδότησης και Διοίκησης του Μητροπολιτικού Πάρκου Αντώνη Τρίτση.

Ο Γ. Πατούλης κατέγραψε τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα σύστασης ενός οργάνου στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται οι 66 δήμοι της Αττικής. Οι δήμοι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα προχωρούν στην άμεση επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

«Η Νέα Αρχή εργάζεται για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Περιφέρεια Αττικής. Η ποιότητας ζωής και η ασφάλεια των πολιτών είναι στις βασικές μας προτεραιότητες.

Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και της δημιουργίας των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στους νέους μας να παραμείνουν στη χώρα.

Διαβεβαιώνω τους συναδέλφους μου δημάρχους του Λεκανοπεδίου, ότι από τη θέση του αυριανού Περιφερειάρχη θα είμαι στο πλευρό τους για τη διεκδίκηση δημόσιων χώρων και την επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν» σημείωσε ο Γ. Πατούλης.

Σχετικά με τα θέματα ασφάλειας υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές αρχές επιτελούν σημαντικό έργο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού είναι στο πλευρό των εργαζομένων παρέχοντάς τους υλικοτεχνική υποδομή, όποτε αυτό είναι αναγκαίο.

Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνη Τρίτση: Αδιανόητο να διοικείται από την Περιφέρεια όταν βασικός χρηματοδότης είναι η ΤΑ Πρώτου Βαθμού

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισκέφθηκε στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Α. Τρίτσης καθώς και το τμήμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με στελέχη του Φορέα επισήμανε ότι είναι αναγκαίο το Μητροπολιτικό Πάρκο να έχει μια μόνιμη και σταθερή χρηματοδότηση στην οποία θα πρέπει να συμμετέχει με συγκεκριμένο ποσό και η Περιφέρεια Αττικής.

Χαρακτήρισε ως οξύμωρο το γεγονός ότι σήμερα ο Πρόεδρος του Φορέα είναι διορισμένος από την Περιφέρεια Αττικής η οποία δε διαθέτει χρηματοδότηση για το Πάρκου σε αντίθεση με τους δήμους που καταβάλλουν μέσω ΚΑΠ 700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.

«Είναι αδιανόητο να διοικείται ο Φορέας λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου από διορισμένο εκπρόσωπο της Περιφέρειας όταν βασικός χρηματοδότης με 700 χιλιάδες ευρώ είναι η

Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού. Η Περιφέρεια όφειλε να έχει εξασφαλίσει ένα αντίστοιχο σταθερό ποσό σε ετήσια βάση για τη λειτουργία ενός τέτοιου Πάρκου υπερτοπικού χαρακτήρα.

Αντίθετα όπως μαθαίνω με υπαιτιότητα της Περιφέρειας οι υδροβιότοποι του Πάρκου έμειναν χωρίς τις αναγκαίες ποσότητες νερού με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος ξήρανσης».