Κυ. Μάι 19th, 2024

Δημοσκοπική πρωτιά του Δημάρχου Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη

Λίγες ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές η DATA C αποτυπώνει το εκλογικό τοπίο στο Δήμο Ήλιδας, τις απόψεις και τις προθέσεις των πολιτών για τους υποψηφίους δημάρχους.

1. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ

Από την ερώτηση: «Ποιον από αυτούς που θα σας αναφέρω θεωρείτε καταλληλότερο για Δήμαρχο, ανεξάρτητα από τον εάν θα τον ψηφίζατε;» ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Στην χρονική στιγμή της έρευνας ο κ. Λυμπέρης καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό καταλληλότητας στο σύνολο του εκλογικού σώματος του Δήμου Ήλιδας με το 36% να δηλώνουν ότι είναι ο καταλληλότερος για Δήμαρχος. Ο κ. Παπαδάκος καταγράφει ποσοστό καταλληλότητας 22,5% και ο κ. Χριστοδουλόπουλος 19,6%. Μικρότερα ποσοστά καταλληλότητας καταγράφουν οι άλλοι δύο υποψήφιοι.

2. ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ

Από την ερώτηση: «Ανεξάρτητα από το ποιόν προτιμάτε, ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί επόμενος δήμαρχος Ήλιδας; [ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ]»

 

Οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας σε ποσοστό 46,9% θεωρούν ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο Ι. Λυμπέρης ενώ με μικρότερα ποσοστά ακολουθούν ο κ. Χ. Χριστοδουλόπουλος με 21,5% και ο κ. Α. Παπαδάκος με 12,5%. Το 16,7% του εκλογικού σώματος δεν γνωρίζει ποιος θα εκλεγεί.

3. ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ Α’ ΓΥΡΟΥ

Από την ερώτηση: «Εάν είχαμε αύριο Δημοτικές εκλογές, ποιον από τους υποψηφίους που θα σας αναφέρω θα ψηφίζατε για Δήμαρχο Ήλιδας;»

• Εάν είχαμε αύριο εκλογές για Δήμαρχο στο Δήμο Ήλιδας στον πρώτο γύρο ο Ι. Λυμπέρης θα λάμβανε ποσοστό 33%, ο Χ. Χριστοδουλόπουλος 20,5% και ο Α.Παπαδάκος 19,6%. Ο Β. Πολύδωρας 5,9% και ο Δ. Κωνσταντόπουλος 2,2%.

• Το 16,4% του εκλογικού σώματος τοποθετεί τον εαυτό του στην «αδιευκρίνιστη ζώνη». Πιο συγκεκριμένα το 14,7% δηλώνουν «αναποφάσιστοι» και το 1,7% ότι θα απέχουν ή δεν απαντούν.

• Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου του α γύρου (πίνακας 1), χρησιμοποιώντας την απλή αναλογική αναγωγή όσων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «λευκό», «άκυρο», «δεν απάντησαν» ή δήλωσαν ότι «δεν θα ψηφίσουν», το ποσοστό του κ. Λυμπέρη διαμορφώνεται στο 40,6%, του κ. Χριστοδουλόπουλου στο 25,2%, του κ. Παπαδάκου 24,1% και του κ. Πολύδωρα στο 7,3% και του κ. Κωνσταντόπουλου 2,7%.

Δημοσκοπική πρωτιά του Δημάρχου Ηλιδας Γιάννη Λυμπέρη – Η έρευνα της κοινής γνώμης στη συμπρωτεύουσα της Ηλείας

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

 

 

Τα ευρήματα της έρευνας και ειδικότερα η πρόθεση ψήφου αποτελούν την καταγραφή των απόψεων και τάσεων που επικρατούν τη χρονική περίοδο διεξαγωγής της έρευνας. Δεν αποτελούν πρόβλεψη ψήφου ούτε εκτίμηση εκλογικής επιρροής.

πηγή: pelop.gr