Πα. Μάι 17th, 2024

Αύξηση των κοινόχρηστων πράσινων χώρων στα Βριλήσσια, άρθρο της Ελευθερίας Βλάχου

Η αύξηση των κοινόχρηστων πράσινων χώρων και η ολοκληρωμένη χρήση τους από τους δημότες είναι από τα πρωταρχικά ζητήματα κάθε Δήμου. Επίσης ένα από τα σημαντικά ζητήματα είναι και η συντήρηση των υπαρχόντων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί ανεμπόδιστα να τους χρησιμοποιεί και να τους χαίρεται.

Ο σχεδιασμός που αφορά σε ολοκληρωμένη ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και η υποβολή ρεαλιστικών μελετών για έγκριση και χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, είναι ως γνωστό πραγματικότητα και πολλοί Δήμοι έχουν αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία. Ο σχεδιασμός πρέπει να διευκολύνει την κίνηση των ΑΜΕΑ στο δημόσιο χώρο, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού καθώς και με τη δημιουργία των προβλεπόμενων οδεύσεων για την πλήρη προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων.

Επιπλέον πρέπει να περιλαμβάνει κατάλληλο και επαρκή φωτισμό, καλάθια απορριμμάτων, υποδομές για τα κατοικίδια και αδέσποτα ζώα. Το πάρκο της Ρεματιάς, η πράσινη ανάσα ζωής της πόλης μας, πρέπει να συντηρείται και να ενισχυθεί ο οδοφωτισμός του και ο πράσινος χαρακτήρας του.

Η δημιουργία περιπατητικού μονοπατιού κάτω από την οδό Σισμανογλείου, στην οριογραμμή του ρέματος Πεντέλης-Χαλανδρίου, όπως επίσης η ανάπλαση της παραρεματίου ζώνης του «Βριλησσού», πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητες.

Η συνολική ανάπλαση του χώρου της πρώην Ναυτικής Βάσης αποτελεί αναγκαιότητα, με την ενίσχυση του πράσινου (δενδροφύτευση), την δημιουργία ήπιων διαδρομών πολιτισμού, άθλησης, τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και περιπάτου.

Συντήρηση και αναβάθμιση πρέπει να γίνει και στις κοινόχρηστες πλατείες Ελευθερίας, 28 ης Οκτωβρίου και 25 ης Μαρτίου, Άνω Βριλήσσια, πλατεία Ηπείρου στο 3 ο Δημοτ. Σχολείο, όπως επίσης στις πλατείες Τρίτση και Ανδρόνικου.

Το Ο.Τ. 61 (Τροίας και Αγαμέμνωνος) που βρίσκεται σε στασιμότητα εδώ και δεκαετίες, πρέπει να αξιοποιηθεί με την δημιουργία πρότυπου βρεφονηπιακού Σταθμού και αθλητικών εγκαταστάσεων, τις οποίες έχει ανάγκη η συγκεκριμένη περιοχή.

Πολύ σημαντική επίσης είναι η αναβάθμιση του Ο.Τ.365, Κισσάβου και Μητροπούλου και η δημιουργία χώρου αναψυχής και άθλησης στο άνω τμήμα του χώρου.

Η δημιουργία πάρκου στο χώρο που περικλείεται από την οδό Αναπαύσεως, Λεωφ.Πεντέλης και Βορ. Ηπείρου, αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή. Λόγω των σημαντικών αναγκών της πόλης μας για ελεύθερους χώρους, ο πράσινος χαρακτήρας της μπορεί να ενισχυθεί με την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης και την αξιοποίηση των είκοσι και πλέον στρεμμάτων της περιοχής «Κρασσά», για την ανάπτυξη αλσών και χώρων αναψυχής.

Στο πλαίσιο αυτής της αναγκαιότητας πρέπει να επιλυθούν και τα κοινωνικά προβλήματα που προέκυψαν από συμπολίτες μας, οι οποίοι καλύπτουν τις στεγαστικές τους ανάγκες σε τμήματα των δημοτικών αυτών εκτάσεων.

Την αναβάθμιση θα ενισχύσουν επίσης οι αθλητικοί χώροι και η υλοποίηση έργων που μέχρι σήμερα έχουν δυστυχώς μείνει στα χαρτιά, όπως η κατασκευή του 2 ου κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου, η κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου και θερινού κινηματογράφου.

Το μέλλον της Πόλης μας και της Ζωής μας, εξαρτάται από τη συνέπεια, το ζήλο και την αφοσίωσή μας στην επίλυση ζητημάτων που Μας αφορούν.

*Η Ελευθερία Βλάχου, είναι Υποψήφια Δημοτική  Σύμβουλος Βριλησσίων  με τον Συνδυασμό “Συνεργασία – Νέα Πνοή για τα Βριλήσσια” του Γιάννη Πισιμίση.