Πε. Μάι 2nd, 2024

Βίντεο: Οργή κατοίκων στη Λάρισα για τα λάθη της δημοτικής αρχής

“Δεν έκλεισαν την πόρτα στο αντλιοστάσιο για να μην έρχονται τα νερά του Πηνειού εδώ. Μας έπνιξαν οι ίδιοι!” επισημαίνουν δημότες Λάρισας στην κάμερα του “Καλημέρα Ελλάδα” αναφορικά με την μεγάλη πλημμύρα του Πηνειού που είχε ως συνέπειες τις καταστροφικές ζημιές στην πόλη.

Κάτοικος Λάρισας: Καλημέρα κ.Παπαδάκη. Έχουμε πνιγεί, είδαμε μία αδιαφορία της αρχής εδώ της Λάρισας και δεν ξέρω, και της δημοτικής και της Περιφέρειας.

Μ.Α.: Τα μέτρα πώς σας φάνηκαν που ανακοινώθηκαν χθες;

Κάτοικος: Δεν μας ενδιαφέρουν καθόλου τα μέτρα, μας ενδιαφέρει πότε θα μπούμε στα σπίτια μας. Είναι σπίτι 10 ετών, είναι καινούριο, με άδεια, αν πραγματικά η περιοχή δεν άξιζε να μείνουμε εδώ, θα έπρεπε να μη δώσουν άδειες, δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, κάνουμε εκκλήσεις 6 χρόνια, λέμε για τα έργα, αυτό το αντλιοστάσιο δεν δούλεψε ποτέ!

Μ.Α. Είναι αυτό εδώ, αυτό εδώ το αντλιοστάσιο Γιώργο δεν λειτουργεί , για να τα δούμε πρακτικά τα πράγματα. Εδώ και πόσο καιρό δεν λειτουργεί;

Κάτοικος: Πάντως ήρθα την ημέρα που άρχισαν να βράζουν τα φρεάτια γιατί εμείς δεν πνιγήκαμε από τον Πηνειό, δεν έσπασε ο Πηνειός. Εδώ υπάρχει ένα κανάλι που βγαίνει στον Πηνειό. Δεν έκλεισαν την πόρτα στο αντλιοστάσιο για να μην έρχονται τα νερά του Πηνειού εδώ. Μας έπνιξαν οι ίδιοι! Οι ίδιοι μας έπνιξαν! Να αποσυμφορίσουν το κέντρο της Λάρισας!

Μ.Α. Δηλαδή θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί αυτά που βλέπουμε;

Κάτοικος: Βεβαίως! Μα εμάς δεν έσπασε το φράγμα! Αλλού μπορεί να έσπασε! Να ήταν φυσική καταστροφή να το καταλάβουμε, εμάς ήταν τεχνική η καταστροφή. Μας κατέστρεψαν! Οι ίδιοι. Και μας έχουν τόσες μέρες στα νερά.

Μ.Α. Γιώργο, άκου το αυτό που το λένε οι άνθρωποι, λένε ότι εδώ όλο αυτό που βλέπουμε, επειδή από κάτω περνάει όλο το έργο το αποχετευτικό των ομβρίων υδάτων, στην ουσία αυτά είναι λύματα, δεν είναι από το ποτάμι δηλαδή, αυτό μας λένε.

Κάτοικος: Είναι και από το ποτάμι και από λύματα από τους βόθρους που βγήκαν εδώ πέρα. Κάτοικος 2: Ήρθαν απ΄το ποτάμι υπόγεια και βγήκαν και ξεβράστηκαν…

Μ.Α. Ναι αλλά αν είχε μπλοκάρει λέτε αυτό δεν θα γινόταν

Κάτοικος: Αν έπεφτε η πόρτα απ’ το αντλιοστάσιο
Κάτοικος 2: Λένε ότι έχουν πόρτες εκεί, έχουν κλαπέ Κάτοικος: Ήταν απ’ τα πιο σύγχρονα έργα, τρεις πόλεις επιλέχτηκαν τότε για να γίνουν αυτά τα έργα. Μεταξύ αυτών ήταν και η Λάρισα.