Σα. Μάι 4th, 2024

2314 προσλήψεις – Περιμένουν να πάρουν ΦΕΚ οι προκηρύξεις

* Του Περικλή Καπετανόπουλου

Επιταχύνονται οι προγραμματισμένες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα, με εντατική προσπάθεια από πλευράς του ΑΣΕΠ, ώστε να υλοποιηθεί εντός των ορισμένων προθεσμιών η ενίσχυση κρίσιμων τομέων με το απαραίτητο προσωπικό. Το Υπουργείο Εσωτερικών, συνδράμει με κάθε τρόπο το ΑΣΕΠ, στην ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών, ενώ επεξεργάζεται παράλληλα ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας του.

Τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο παίρνουν σύντομα οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 2.314 μονίμων υπαλλήλων, στην Δημόσια Υγεία, τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Δημοτική Αστυνομία. Στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας «τρέχει» ήδη η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων πρόσληψης πτυχιούχων έως 12 Σεπτεμβρίου.

Ο κρίσιμος τομέας της Υγείας θα ενισχυθεί, σε πρώτο στάδιο, με 800 άτομα ειδικευμένο προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό όπου υπάρχουν και οι μεγαλύτερες ελλείψεις. Θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις για την περαιτέρω ενίσχυση της Υγείας με γιατρούς και άλλες ειδικότητες, μέχρι συμπληρώσεως του αριθμού των 10.000 θέσεων, όπως άλλωστε είναι και η δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.  Η πρώτη προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στον κρίσιμο τομέα τα Υγείας ολοκληρώνεται στην τελική της μορφή το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου  και το τρίτο δεκαήμερο αναμένεται να αποσταλεί για δημοσίευση

Σοβαρή ενίσχυση σε προσωπικό θα υπάρξει και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με την πρόσληψη 160 μονίμων υπαλλήλων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης). Η πλειονότητα των νέων υπαλλήλων  θα απασχοληθεί στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.

Το ΑΣΕΠ επιταχύνει παράλληλα την επεξεργασία προκήρυξης που αφορά στην πρόσληψη μεγάλου αριθμού προσωπικού Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης,  με κοινωνικά κριτήρια, κυρίως για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εποπτευομένων Νομικών Προσώπων.

Δημοτική Αστυνομία

Στην τελική φάση επεξεργασίας εισέρχεται τον Σεπτέμβριο η μεγάλη προκήρυξη για την πρόσληψη 1.213 μονίμων υπαλλήλων στην Δημοτική Αστυνομία. Πρόκειται για 1.000 οργανικές θέσεις που θα καλυφθούν με τον διαγωνισμό, στις οποίες προστέθηκαν άλλες 213, με την έγκριση της Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι θέσεις που θα καλυφθούν αφορούν: 633 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 183 Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 184 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

ΥΠΑ

Από τις 28 Αυγούστου «τρέχει» η προκήρυξη για την πρόσληψη 141 μονίμων υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Αφορά  πτυχιούχους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και τις ειδικότητες: Π.Ε Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Λέσβος, Λήμνος, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σκιάθος, Χίος,Διπλωματούχων Ηλεκτρολόγων ΜηχανικώνΑθήνα, Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών Αθήνα, Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών: Αθήνα, Διοικητικών – Οικονομικών Αθήνα. Τ.Ε: Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί Αθήνα,Ηλεκτρονικών (ATSEP) Αθήνα, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Καβάλα, Λασίθι, Μεσσηνία, Μήλος, Μύκονος, Πάρος, Σάμος, Σκιάθος, Σύρος, Χανιά, Ηλεκτρονικών (ATSEP)με πτυχίο Πληροφορικής: Αθήνα, Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων: Ικαρία, Κάρπαθος, Ρόδος, Καστοριά, Κοζάνη, Κύθηρα, Κάλυμνος, Μήλος, Πάρος.