Τρ. Μαρ 19th, 2024

Ξεκινάει από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής η δράση «καθαρή σήμανση» στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της

Από τον κόμβο του Ασκληπιείου της Βούλας, ξεκινά σήμερα η Περιφέρεια Αττικής ακόμη μια στοχευμένη δράση με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών του οδικού δικτύου ευθύνης της.

Η δράση εντάσσεται στο σχέδιο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη συντήρηση όλων των κεντρικών οδικών κόμβων στους δρόμους ευθύνης της και ξεκινά αρχικά από τις κεντρικές διασταυρώσεις, όπου η κυκλοφορία ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες.

Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού και συντήρησης τόσο της σήμανσης, όσο και των φωτεινών σηματοδοτών, ενώ ταυτόχρονα θα τοποθετηθεί στους ιστούς των φαναριών η ειδική πινακίδα για την άμεση επικοινωνία των χρηστών του οδικού δικτύου με τον τετραψήφιο αριθμό 1544, καθώς αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την Περιφέρεια μέσω του οποίου μπορεί να επιλύει άμεσα προβλήματα και αιτήματα που αφορούν το οδικό δίκτυο. Ήδη, μέχρι σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχτεί πάνω από 3.200 σχετικές κλήσεις.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο παρεμβάσεων στις υλικοτεχνικές υποδομές του οδικού της δικτύου έχει αντικαταστήσει ήδη πάνω από 11.500 πινακίδες τροχονομικής σήμανσης, ενώ παράλληλα σε καθημερινή βάση πραγματοποιείται καθαρισμός όσων σημάτων βανδαλίζονται από αυτοκόλλητα, γκράφιτι και διάφορα άλλα διαφημιστικά μηνύματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος στην νέα πιλοτική δράση επισημαίνει:

«Στόχος της δράσης είναι η βελτίωση της σήμανσης έτσι ώστε να είναι ευδιάκριτη από όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου, ενώ ταυτόχρονα με την τοποθέτηση της ειδικής πινακίδας με το τετραψήφιο νούμερο 1544, οι πολίτες της Αττικής μπορούν να επικοινωνήσουν κατευθείαν με την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν το οδικό δίκτυο.
Και αυτή η δράση, εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για την δημιουργία ασφαλών υποδομών στους δρόμους της Αττικής μας. Είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε καθημερινά, με τα μικρά και μεγάλα έργα που υλοποιούμε σε όλη την Αττική και που στόχο έχουν τόσο την αισθητική βελτίωση της εικόνας της Αττικής μας, όσο και την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό οδικό δίκτυο».