Τρ. Απρ 16th, 2024

Δείπνο Μπακογιάννη με Γερμανούς βουλευτές και φόντο την Ακρόπολη – Το «ζωηρό» ενδιαφέρον για την Αθήνα

Στην Αθήνα βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δεκαπέντε γερμανοί βουλευτές, μέλη του Ιδρύματος «Κόνραντ Αντενάουερ». Με επικεφαλής τον κ. Jens Spahn, ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας και τον κ. Mathias Middelberg, αντιπρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, πραγματοποίησαν μπαράζ επαφών με ομολόγους τους. Το ενδιαφέρον , όμως, είναι ότι επιδίωξαν να πραγματοποιήσουν συνάντηση και με τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες , η επιθυμία τους έγινε γρήγορα πράξη και η πολυμελής αποστολή των Ομοσπονδιακών βουλευτών του γερμανικού κόμματος CDU απόλαυσε ένα ξεχωριστό δείπνο με φόντο την Ακρόπολη και οικοδεσπότη τον Κώστα Μπακογιάννη.

Η βραδιά κύλησε με συζήτηση για την πολιτική και ακόμη περισσότερη συζήτηση για την Αθήνα, αφού όπως λένε οι πληροφορίες, ο δήμαρχος αξιοποίησε τη χαλαρή ατμόσφαιρα για να τους δώσει την εικόνα της πόλης που δεν πρόλαβαν να δουν.

Στο «μενού» της συζήτησης συμπεριλήφθηκαν και άλλα θέματα γύρω από τις ελληνογερμανικές σχέσεις, τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και τις σχέσεις των πόλεων σε όλους τους τομείς. Μεταξύ «τυριού και αχλαδιού» ο κ. Μπακογιάννης τους ενημέρωσε για σχεδόν όλα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα, ενώ δεν παρέλειψε να τους καλέσει να επιστρέψουν ως επισκέπτες!