Πα. Απρ 19th, 2024

Θεσσαλονίκη: Αναχωρεί η ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους – Ζέρβας: Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα

Τρία φορτηγά με την ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας ξεκίνησαν σήμερα το ταξίδι τους για τις πληγείσες περιοχές.

«Ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει σύνορα. Από την πρώτη στιγμή που η Θεσσαλονίκη πληροφορήθηκε το νέο του μεγάλου σεισμού, είχαμε μια αθρόα προσέλευση εθελοντών, υλικού ώστε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε έναν γείτονα λαό που χτυπήθηκε τόσο σκληρά από τον σεισμό. Αυτό που βλέπετε είναι μόνο μια μικρή εικόνα, ένα μικρό μέρος όλων όσων ήρθαν να βοηθήσουν, των υλικών που έφεραν πολίτες, εταιρίες και σύλλογοι», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Δήμου, το Γ΄ Σώμα Στρατού και τους εθελοντές για τη βοήθειά τους στη διαχείριση του τεράστιου όγκου υλικού.

«Σήμερα ήρθαμε εδώ για να δείξουμε τη στήριξή μας στον Δήμο Θεσσαλονίκης που κάνει αυτή την οργάνωση για να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια. Αυτή η βοήθεια που συγκεντρώνει ο Δήμος και θα σταλεί και σήμερα, θα χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για να επουλώσει τον πόνο των σεισμόπληκτων. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τους συνεργάτες του, όλο το προσωπικό του Δήμου, τον στρατό, τα σχολεία, τους εθελοντές τους απλούς πολίτες, που προσπαθούν να βοηθήσουν», δήλωσε συγκινημένος ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας Εφέ Τζεϊλάν.

«Είμαστε συγκινημένοι για αυτό που γίνεται σήμερα εδώ στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Όλες αυτές τις ημέρες με πολλή αγάπη, από το υστέρημά τους, έφεραν ο καθένας ό,τι μπορούσε, για να βοηθήσουμε τη γείτονα, την Τουρκία αλλά και τη Συρία. Σήμερα εδώ φορτώνουμε τα πρώτα τρία μεγάλα φορτηγά, για να τα στείλουμε στις πληγείσες περιοχές, ώστε να επουλώσουμε όσες περισσότερες πληγές γίνεται των ανθρώπων που δοκιμάστηκαν τόσο από τον Εγκέλαδο», δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης ο οποίος θα συνοδέψει την ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι τα Ίψαλα της Τουρκίας.

Εκτός από τα τρία μεγάλα φορτηγά που έφυγαν σήμερα από τον Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, ακόμα 26 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας -κυρίως ρούχα και κλινοσκεπάσματα- μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ ώστε να αποσταλούν στη συνέχεια στις πληγείσες περιοχές σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Η συγκέντρωση υλικού συνεχίζεται στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, καθημερινά, όλη την ημέρα.