Σα. Απρ 20th, 2024

Πελοπόννησος: Ξεκινούν σημαντικά έργα στη Μεσσηνία

Σύσκεψη με στελέχη της Π.Ε. Μεσσηνίας και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Στην διάρκεια της σύσκεψης γνωστοποιήθηκε η άμεση δρομολόγηση της υλοποίησης σημαντικών έργων, αλλά και η έναρξη της μετακίνησης των υπηρεσιών από το διοικητήριο, εν όψει των εργασιών για την αποκατάσταση και ενεργειακή αναβάθμιση του εν λόγω κτηρίου.

ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΠΑΡΤΗ

Ειδικότερα, ανακοινώθηκε ότι ήδη από το περασμένο Σάββατο 21 Μαΐου έχει ξεκινήσει να υλοποιείται το προϋπολογισμού 1.850.000 ευρώ έργο στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης (από το 24ο χιλιόμετρο έως τα όρια Μεσσηνίας με Λακωνία), που αφορά στην προστασία από τις κατολισθήσεις.

Η εκτίμηση για την ολοκλήρωσή του είναι δύο μήνες, στη διάρκεια των οποίων το τμήμα του δρόμου που θα γίνονται εργασίες δεν θα χρησιμοποιείται. Ως παρακαμπτήριος για το χρονικό αυτό διάστημα θα εξυπηρετεί ο δρόμος Καρβέλι – Λαδά.

ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΙΝΑ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Εξ άλλου, μεθαύριο Τετάρτη 25 Μαΐου γνωστοποιήθηκε ότι ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης στο τμήμα Σταυροπήγιο – Προσήλιο, έργο προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

Μία εβδομάδα αργότερα, την Τετάρτη 1η Ιουνίου, θα ξεκινήσουν και οι ανάλογες εργασίες στον δρόμο Λάμπαινα – Αρχαία Μεσσήνη, έργο με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Ακόμα, στη σημερινή σύσκεψη έγινε γνωστό ότι ρυθμίστηκαν τα ζητήματα σχετικά με το προϋπολογισμού 3.065.225,14 ευρώ έργο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, που αφορά σε προσθήκες και αναδιαρρυθμίσεις. Πλέον, ως επιβλέποντες και στην άδεια θα οριστούν μηχανικοί από την Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΞΕΚΙΝΑ Η ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε σήμερα, μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ξεκινά η μετακίνηση των υπηρεσιών από το διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, με πρώτη την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Από αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στην Καλαμάτα η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας, η οποία θα συντονίσει την διαδικασία.