Πε. Μαρ 28th, 2024

Η Περιφέρεια Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «WTM (World Travel Market) Λονδίνου 2021»

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην καταξιωμένη και ιδιαίτερα σημαντική για την παγκόσμια τουριστική αγορά και την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “WTMLondon 2021”, που φέτος θα πραγματοποιηθεί υβριδικά. (Αρχικά με φυσική παρουσία κατά τη χρονική περίοδο 01-03/11/2021 και ακολούθως με ψηφιακή παρουσία τη χρονική περίοδο 8-9/11/2021).

Στο πρώτο σκέλος της έκθεσης, τη χρονική περίοδο από 1 έως 3 Νοεμβρίου, που διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο “ExCeL” του Λονδίνου, η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην έκθεση ως συνεκθέτης στο εθνικό περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με αριθμό EU1150-EU1100.

Ειδικές ενότητες της έκθεσης είναι αφιερωμένες στο βιώσιμο τουρισμό και τις ψηφιακές καινοτομίες στον ταξιδιωτικό και ξενοδοχειακό κλάδο.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής, είναι η ενημέρωση της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς αλλά και της ειδικής αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (που αποτελεί παραδοσιακά μία από τις κύριες αγορές – στόχους για την Αττική), για το ότι η Αττική αποτελεί έναν ασφαλή κι ελκυστικό πολυδιάστατο προορισμό για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Στο περίπτερό της, η Περιφέρεια Αττικής πρόκειται να υποδεχτεί πλήθος επαγγελματιών του τουρισμού, τουριστικών δημοσιογράφων αλλά και επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική.

Ενδεικτικά, θα προβληθούν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, όσο και οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κ.ά. καθώς και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης τόνισε:

«Στις προτεραιότητες μας είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής σε σημαντικές εκθέσεις διεθνούς κύρους όπως η συγκεκριμένη, στο πλαίσιο του στόχου μας για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της προβολής των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής μας.

Η Αττική εκπροσωπεί έναν σύγχρονο, 12μηνο προορισμό με αυθεντικές τουριστικές εμπειρίες και επιλογές.Στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε για τον ξεχωριστό αυτό τόπο, που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες του απεριόριστες και υψηλής ποιότητας επιλογές σε όλα τα επίπεδα, την ταυτότητα του ελκυστικού τουριστικού προορισμού, δώδεκα μήνες το χρόνο.

Πάνω σε αυτή τη βάση, δημιουργούμε ένα ισχυρό brand και επαναπροσδιορίζουμε την τουριστική ταυτότητα όλης της Αττικής, αναδεικνύοντας τον πραγματικό της χαρακτήρα: μια αιώνια μητρόπολη του κόσμου, με «βαριά» ιστορική κληρονομιά, και συνάμα ένας σύγχρονος, κοσμοπολίτικος προορισμός, που μπορεί να καλύψει τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού επισκέπτη προσφέροντάς του ασφάλεια, πολλές και ποιοτικές επιλογές, σε πολύ ανταγωνιστικό κόστος.Γι’ αυτόν τον λόγο, αξιοποιούμε το τουριστικό προϊόν μας ως εργαλείο μόνιμης οικονομικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, που θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής ισχύος, δημιουργώντας συνθήκες προόδου και ευημερίας για τους κατοίκους της Αττικής, ενώ παράλληλα θα προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τη θετική εικόνα μας σε παγκόσμιο επίπεδο».