Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1.820.000€ ξεκινάει στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Φωκίδας, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης κατασκευής, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανακατασκευή του ισόπεδου οδικού κόμβου του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας. Ο υφιστάμενος τρισκελής ισόπεδος κόμβος με συμβολή σε υφιστάμενη αγροτική οδό συνδέει την ευρύτερη περιοχή του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται να εκτελεστούν οι εξής εργασίες:
Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Παρεμβαίνουμε στην είσοδο της Άμφισσας και συγκεκριμένα στον κόμβο του ΒΙΟΠΑ. Ξεκινούμε έργο προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ, για την πλήρη ανακατασκευή του σημερινού κόμβου και τη δημιουργία σύγχρονου, ο οποίος θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς κυκλοφορίας.
Πρωταρχικός στόχος τέτοιων έργων, είναι η βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Πέραν αυτού, όμως, η κατασκευή του σύγχρονου κόμβου σηματοδοτεί και την πρόθεσή μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του ΒΙΟΠΑ Άμφισσας και να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στην περιοχή».
Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Βιομηχανική Περιοχή χωρίς σύγχρονο και ασφαλή κόμβο δεν υπάρχει. Σήμερα, εμείς αλλάζουμε το τοπίο, καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Άμφισσα, να επενδύσουν στην Φωκίδα, με την Περιφερειακή Ενότητα να είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια κατασκευάζοντας κόμβο, όπως αρμόζει σε αναπτυσσόμενες περιοχές».
Μπορεί να βρίσκεται στα μέσα της δεύτερης θητείας του ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ήδη…
Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της Ιτέας και της Φωκίδας.
Ένα μνημείο με ισχυρό συμβολισμό που θα τιμά το παρελθόν και θα διδάσκει τις μελλοντικές…
Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Ρόδου…
Eνισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας.
Πάνω από 5.000 μέτρα νέου δικτύου, ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο στο Έλλη και ένα δίδυμο σύστημα…