Με σημερινή ανάρτησή του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρεται στη Γενοκτονία των Αρμενίων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 111 χρόνων από τη μεγάλη σφαγή και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων και κάνει γνωστή την ανέγερση μνημείου αφιερωμένου σ’ αυτό το θλιβερό γεγονός.
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος αναφέρει: “Σήμερα, 111 χρόνια μετά την έναρξη της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915, τιμάμε τη μνήμη των 1,5 εκατομμυρίων θυμάτων και εκείνων που ξεριζώθηκαν βίαια από τις εστίες τους.
Έλληνες και Αρμένιοι συνδέονται με ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς φιλίας και αλληλοκατανόησης. Κι ο Πειραιάς δεν ξεχνά. Η πόλη μας δέχθηκε τους Αρμένιους πρόσφυγες που με την εργατικότητα και το ήθος τους, αποτέλεσαν βασικό μοχλό ανάπτυξης και δημιουργίας. Ως ελάχιστο φόρο τιμής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά έχουμε ήδη αποφασίσει ομόφωνα την ανέγερση μνημείου στην πόλη αφιερωμένου στη Γενοκτονία των Αρμενίων. Ένα μνημείο με ισχυρό συμβολισμό που τιμά το παρελθόν και διδάσκει τις μελλοντικές γενιές”.
Ένα κρίσιμο έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή προοπτική της Ιτέας και της Φωκίδας.
Ένα ακόμη σημαντικό έργο στο Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» με φορέα υλοποίησης τον Αναπτυξιακό Οργανισμός Ρόδου…
Eνισχύεται το πλαίσιο περιβαλλοντικής προστασίας.
Πάνω από 5.000 μέτρα νέου δικτύου, ένα σύγχρονο αντλιοστάσιο στο Έλλη και ένα δίδυμο σύστημα…
Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού 614.000 ευρώ.
Ο Δήμος Αγράφων δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν αποδέχεται αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην της τοπικής κοινωνίας.