Πε. Μαρ 28th, 2024

Η συγκινητική αναφορά Μπακογιάννη στον Μανώλη Γλέζο στην έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη

Σε ειδική τελετή παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του δημάρχου Αθηναίων επήρθη η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη, με αφορμή τη συμπλήρωση 76 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ομιλία του στην επετειακή έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης επεσήμανε πως σήμερα είναι πιεστικό το αίτημα της μνήμης. «Να θυμόμαστε τι έγινε τότε και να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα από αυτά που μας χωρίζουν» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πρέπει να μείνουμε ενωμένοι ειδικά τώρα, για να νικήσουμε τον ύπουλο αόρατο εχθρό της διχόνοιας και του διχασμού.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην απουσία του Μανώλη Γλέζου από τη φετινή επετειακή εκδήλωση σημειώνοντας πως «η Αθήνα τον θυμάται και θα τον τιμά πάντα».

«Αυτήν την επέτειο την τιμούμε με μία ηχηρή απουσία. Την απουσία του Μανώλη Γλέζου που έφυγε, αφήνοντας σε όλους εμάς την παρακαταθήκη για διαρκή προσπάθεια, για αγώνα και προσήλωση στην Δημοκρατία που τόσο αγάπησε και για την οποία πάλεψε. Η Αθήνα τον θυμάται και θα τον τιμά πάντα», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης.