Τε. Απρ 24th, 2024

Είναι ζήτημα ηθικής να αλλάξουμε την εικόνα της Αθήνας μας

*Άρθρο της Βαρβάρας Ηλιοπούλου

Είναι πλέον γνωστή η αδιαφορία και η εγκατάλειψη της τρίτης κοινότητας του Δήμου ΑΘΗΝΑΙΩΝ και ειδικότερα στην περιοχή του Βοτανικού με τα εγκαταλελειμμένα δημόσια κτίρια ,τα χαλασμένα πεζοδρόμια που σε πολλά σημεία αντί για πλακόστρωτα είναι χορταριασμένα με αποτέλεσμα τη δυσμενή διέλευση των πεζών και των ΑΜΕΑ, ανεπαρκής καθαριότητα και φωτισμός, μηδαμινοί χώροι πρασίνου και αναψυχής,

Το χειρότερο η έξαρση της εγκληματικότητας με συνέπεια οι κάτοικοι να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μετά τη δύση του ηλίου. Επίσης τα ίδια φαινόμενα παρατηρούνται και στην περιοχή του Κεραμεικού και του Μεταξουργείου. Trash graffiti, παράνομο εμπόριο διαφόρων ειδών, εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός και πώληση ναρκωτικών.

Είναι σαφές ότι εκλείπει από τους ιθύνοντες το πραγματικό ενδιαφέρον, το όραμα και η βούληση για την ανάδειξη του πολιτιστικού και ανθρώπινου χαρακτήρα της πόλης. Η λύση δεν είναι η αποστασιοποίηση αλλά η συμμετοχή και στοχοπροσήλωση για να ζωντανέψουν με τον απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική και πολεοδομική ταυτότητα που τους αξίζει.

Κι όλα αυτά θα επιτευχθούν αφού επιδείξουμε την ανάλογη ικανότητα, αποφασιστικότητα, με τεχνογνωσία και αίσθημα ευθύνης, με υπεύθυνη συμπεριφορά, ευαισθησία και αισθητική. Είναι θέμα ηθικής πλέον να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση για τη δημιουργία μιας σύγχρονης έξυπνης πόλης που όλοι μαζί θα αισθανόμαστε περήφανοι για την πόλη μας.

Σηκώνουμε ανάστημα για να φέρουμε την Αθήνα μας εκεί που έχει πραγματική θέση. ΨΗΛΑ. Στρατεύτηκα σε αυτή την ομάδα γιατί πιστεύω ότι διακρίνομαι από τη δυναμική και την αποφασιστικότητα να προσφέρω στην αναγέννηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Αθήνας μας.

*Η Βαρβάρα Ηλιοπούλου είναι υποψήφια στην τρίτη δημοτική κοινότητα του δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό του υποψήφιου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη «ΑΘΗΝΑ ΨΗΛΑ»