Σα. Απρ 20th, 2024

Στέφανος Μάλλιος: Ένας πραγματικός μαχητής υποψήφιος με τον Μπακογιάννη στην 6η δημοτική κοινότητα

Στην παρουσίαση του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη για τον δήμο Αθηναίων στο Κλειστό του Μετς, την παράσταση έκλεψε το πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο της «Αθήνας Ψηλά». Ανάμεσα στα 229 ονόματα που παρουσιάστηκαν ξεχώρισε η υποψηφιότητα του Στέφανου Μάλλιου, για την έκτη δημοτική κοινότητα.

Ο Στέφανος Μάλλιος αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, με στόχο να ανακτήσει την αίγλη της η γειτονιά που μεγάλωσε και συνεχίζει να ζει, ο Άγιος Παντελεήμονας. Όπως δηλώνει ο ίδιος, όταν εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην περιοχή πριν από 27 χρόνια, οι κάτοικοι τους υποδέχθηκαν εγκάρδια, ενώ στις γειτονιές του κέντρου υπήρχε ακόμα το αίσθημα της ασφάλειας.

Θυμάται με νοσταλγία τα παιχνίδια στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα και τις σχολικές εκδρομές στο Πεδίον του Άρεως, ενώ τα πρώτα επαγγελματικά του βήματα στον χώρο της εστίασης έκανε στον πολυσύχναστο δρόμο της Φωκίωνος Νέγρη, που τότε έσφυζε από ζωή. Σήμερα, η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί από τη δημοτική Αρχή και ο ίδιος μέσα από την ενασχόλησή του με την πολιτική, θα επιδιώξει η περιοχή να γίνει και πάλι πόλος έλξης για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Πριν από επτά χρόνια είχε ένα τροχαίο ατύχημα και από τότε είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο. Μετά από τρία χρόνια σε κέντρο αποκατάστασης και την προσπάθεια της επανένταξης του στην κοινωνία σαν ενεργός πολίτης ξεκίνησε ένας νέος, πιο δύσκολος αγώνας. Είδε την Αθήνα  από μια άλλη οπτική γωνία, τις μη λειτουργικές ράμπες, τα χαλασμένα πεζοδρόμια ,τα σκαλιά στις πολυκατοικίες που καθιστούν την μετακίνηση ακατόρθωτη.  Εργατικός και αποτελεσματικός με ό,τι ασχολήθηκε, αυτό επιθυμεί να κάνει και τώρα. Οραματίζεται μια πόλη φιλική σε όσους χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο, παιδικό καρότσι, σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης.