Τε. Απρ 24th, 2024

Τιμητική διάκριση του Γιώργου Πατούλη από το σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Για την προσφορά του στον αθλητισμό και τη στήριξη των ολυμπιονικών βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Ο Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα τιμητική τη βράβευση που δέχθηκε μέσα από το Σύλλογο των Ελλήνων Ολυμπιονικών. Απευθυνόμενος στην πρόεδρο Βούλα Κοζομπόλη και στα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δεύτερου Βαθμού μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του αθλητισμού και στα ολυμπιακά ιδεώδη.

«Ως δήμαρχος και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ είχα μια ουσιαστική συνεργασία με τους Έλληνες Ολυμπιονίκες οι οποίοι εργάζονται καθημερινά για να δώσουν το μήνυμα στα παιδιά μας ότι τόσο στους αθλητικούς αγώνες δεν έχει σημασία η νίκη, αλλά η συμμετοχή και το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αποδείξει στη πράξη ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών. Για το λόγο αυτό έχουμε υλοποιήσει πρωτοβουλίες που προωθούν το διάλογο, την συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, που είναι τα βασικά ολυμπιακά ιδεώδη.

Προτεραιότητα για τους Δήμους είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να αναδείξουμε το πνεύμα ανθρωπισμού και πολιτισμού, το ολυμπιακό πνεύμα που αποτέλεσε ένα διαχρονικό βάθρο του δυτικού πολιτισμού.

Η χώρα μας και ιδιαίτερα η Αττική με τις αθλητικές υποδομές που διαθέτει μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ κατά τη περίοδο της θητείας του Γ. Πατούλη ως Προέδρου της έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες για την προώθηση του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ολυμπιακής ιδέας.

Μεταξύ άλλων έχει πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας όπου υπεγράφη κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Με πρωτοβουλία του Γ. Πατούλη η ΚΕΔΕ έχει συμμετάσχει και οργανώσει εκδηλώσεις αθλητικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα όπως για παράδειγμα η εκδήλωση «Nick Galis Ηall of Famous Game» που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του Νίκου Γκάλη.

Τέλος να σημειωθεί ότι πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων έχουν πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με τη συνεργασία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.