Τε. Ιούλ 24th, 2024

Τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη συνάντησε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης

Συνάντηση σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα είχαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης και ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τις ανάγκες και τα σημαντικά αναπτυξιακά έργα του δήμου, καθώς και για όλες τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις που αφορούν στο τομέα του τουρισμού, όπου το Μαλεβίζι διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στην άναρχη και αυθαίρετη δόμηση της πόλης που έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στο γεγονός ότι το Μαλεβίζι είναι, διαχρονικά, πολλαπλά επιβαρυμένο από τη ρύπανση που επιφέρουν οι πολυάριθμες βιομηχανικές μονάδες των Λινοπεραμάτων.

Τέλος, συζητήθηκε ο κόμβος Αγ. Πελαγίας, όπου μετά τη δημοπράτησή του, μπήκε σε τροχιά υλοποίησης αλλά με καθυστέρηση.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης δήλωσε ότι η συνάντηση με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου ήταν εξαιρετικά εποικοδομητική, επισημαίνοντας ότι:

«O Δήμος Μαλεβιζίου είναι ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους πανελλαδικά, με προοπτικές να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και να αποτελέσει πρότυπο.

Για να αναδειχθούν ωστόσο τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, απαιτείται ολοκληρωμένη αναπτυξιακή στρατηγική με βάσει τις τεράστιες δυνατότητες του, αλλά και τις πολύ μεγάλες ανάγκες του. Ανάγκες που αν παραμείνουν άλυτες θα λειτουργούν ως τροχοπέδη στην πρόοδό του. Η Περιφέρεια Κρήτης θα πρέπει να ασκεί πολιτική διεκδίκησης ξεκινώντας σειρά επαφών με τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, ώστε να δοθούν λύσεις στα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος.

Επίσης θα πρέπει άμεσα να μεριμνήσει να τρέξουν οι σχετικές διαδικασίες στη κατασκευή κόμβου στον φονικό δρόμο του ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας».