Σα. Απρ 20th, 2024

Πως διαμορφώνεται το «παζλ» των υποψηφίων στον δήμο Χαλκιδέων

Μόνο αμελητέες δεν μπορούν να θεωρηθούν οι αλλαγές στο πολιτικό τοπίο στον Δήμο Χαλκιδέων, με τη λίστα των προσώπων που πρόκειται να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο να έχει διαμορφωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Με τον πρώην δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη να παραιτείται από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και να οδεύει προς το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές, οι ελπίδες της Πειραιώς για ανάκτηση του δήμου εναποτίθενται στην Ελενα Βάκα.

Η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά, συσπειρώνοντας γύρω της «γαλάζια» στελέχη της περιοχής, τη στιγμή που τα προβλήματα φαίνεται ότι βρίσκονται στο στρατόπεδο του νυν δημάρχου, Χρήστου Παγώνη, ο οποίος προέρχεται από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Ενδεικτικό είναι ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρώην αντιδήμαρχος Σωτήρης Γεωργίου ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξή του και οδεύει προς την Περιφέρεια και την παράταξη του Απόστολου Γκλέτσου.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ως εκλεκτό του τον Τάσο Καλαθέρη, γνωστό πολιτικό μηχανικό της πόλης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, με το οποίο είχε εκλεγεί στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος.

Οπως αναφέρουν στην πόλη, η επιλογή προσώπου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και τις Οργανώσεις Μελών Χαλκίδας δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση να αποδυναμώσουν την παράταξη του Χρήστου Παγώνη.

Τέλος, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Γιάννης Τζαβάρας, που ανήκει στη νεότερη γενιά του Περισσού, αφού είναι 42 ετών