Κατηγορίες: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καιρός: Παραμένει το τσουχτερό κρύο – Πού θα βρέξει, πού θα χιονίσει

Επιμένει το τσουχτερό κρύο καθώς ο καιρός παραμένει χειμωνιάτικος με βροχές και χιόνια.

Η θερμοκρασία διατηρείται και σήμερα σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή με περισσότερες βροχές και έντονες χιονοπτώσεις σε υψόμετρα 300-400 μέτρων, κυρίως από την Πελοπόννησο και βορειότερα.

Από την Πέμπτη 13/2, τα χιόνια θα περιοριστούν και οι βροχές θα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του καιρού.

Ο καιρός σήμερα

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες θα ενταθούν στο Ιόνιο από το μεσημέρι. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης, στη Δυτική Μακεδονία, σε ημιορεινές περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -2 έως 9 βαθμούς στην Πελοπόννησο από -2 έως 12 βαθμούς και στη Στερεά από -2 έως 11 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 10 βαθμούς, στο Κεντρικό και το Νότιο Αιγαίο από 5 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο από 6 έως 14 βαθμούς και στην Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 6 μποφόρ, στα Ανατολικά από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς.

Share

Τελευταία άρθρα

Οι 7 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει η διαβούλευση στον Νέο Κώδικα Αυτοδιοίκησης

Με επτά αλλαγές που προέκυψαν έπειτα από τη διαδικασία της διαβούλευσης προχώρησε προς την τελική…

5 ώρες ago

Στον Πειραιά η ιστορική τριήρης “Ολυμπιάς”

Την υποδέχτηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

8 ώρες ago

Παράταση των εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Ορχομενού

Ο Δήμος Ορχομενού παρατείνει την προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επανεγγραφές και νέες εγγραφές νηπίων στους…

9 ώρες ago

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά του Δήμου Καλαμαριάς

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού…

9 ώρες ago

Ιθάκη: Τοποθετήθηκαν οι 4 πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Παραχωρήθηκαν δωρεάν από την εταιρεία R Energy 1.

9 ώρες ago

Στη Σύμη η Λίνα Μενδώνη

Λ. Μενδώνη: «Η προστασία και η ανάδειξη των σπουδαίων ιστορικών τεκμηρίων είναι προϋποθέσεις της βιώσιμης…

10 ώρες ago