ΠΑΡΑΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΕΕΤΑΑ: Οι έλεγχοι λειτουργούν – Μεμονωμένα τα περιστατικά που αναφέρθηκαν σε δημοσιεύματα

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα και δημόσιες τοποθετήσεις που αφορούν την υλοποίηση της Δράσης «Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» παρέχει η ΕΕΤΑΑ Α.Ε., υπογραμμίζοντας ότι εφαρμόζει ένα αυστηρό και πολυεπίπεδο σύστημα ελέγχων για τη διασφάλιση της νομιμότητας και της ορθής διαχείρισης των πόρων του προγράμματος.

Όπως επισημαίνεται, η Εταιρεία, βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, διενεργεί συστηματικούς ελέγχους στα δικαιολογητικά που υποβάλλονται για την καταβολή πληρωμών προς τους φορείς, εξετάζοντας μεταξύ άλλων ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, καθώς και κάθε προβλεπόμενο έγγραφο.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ, κατά τη διάρκεια αυτών των διαδικασιών ενδέχεται να εντοπίζονται μεμονωμένες περιπτώσεις που απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση ή πρόσθετη επιβεβαίωση της εγκυρότητας των στοιχείων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα ευρήματα διαβιβάζονται άμεσα στις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές για τις προβλεπόμενες ενέργειες.

Η Εταιρεία τονίζει ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά που έχουν αναφερθεί δημοσίως είναι περιορισμένα και εντοπίστηκαν ακριβώς μέσω των μηχανισμών ελέγχου που εφαρμόζει η ίδια, ενώ έχουν ήδη επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Παράλληλα, απορρίπτει ως αβάσιμες τις προσπάθειες σύνδεσης των συγκεκριμένων περιπτώσεων με άλλες υποθέσεις που διερευνώνται από τις αρχές, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τέτοιους συσχετισμούς.

Κλείνοντας, η ΕΕΤΑΑ επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της στις αρχές της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της προστασίας του δημόσιου συμφέροντος, διαβεβαιώνοντας ότι συνεχίζει να συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές και να εφαρμόζει απαρέγκλιτα το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Τελευταία άρθρα

Έργα πολιτισμού 80 εκ. ευρώ σε όλη την Κρήτη

Έργα πολιτισμού, συνολικού προϋπολογισμού, 80 εκ. ευρώ σε όλο το νησί, υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης,…

14 ώρες ago

Και στους δήμους η αρμοδιότητα για τη λειτουργία εκθεσιακών χώρων

Τους όρους και τις διαδικασίες λειτουργί;ς των εκθεσιακών χώρων και κέντρων, ξεκαθαρίζει η Κοινή Υπουργική…

15 ώρες ago

Εγκαινιάστηκε η νέα υδρογεώτρηση στη Βένιζα Αλεποχωρίου

Την επάρκεια νερού στην ευρύτερη περιοχή διαφφαλίζει και ενισχύει η νέα υδρογεώτρηση στη Βένιζα Αλεποχωρίου…

16 ώρες ago

Στην τελική ευθεία τα ΦΑΛΗΡΙΚΑ 2026

Στην τελική τους ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες, για τα «Φαληρικά 2026» που είναι και…

16 ώρες ago

Δωρεάν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίας σε Ανδραβίδα- Κυλλήνη

Τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές υπηρεσίες ενισχύει…

17 ώρες ago

Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε τη μνήμη του π. Σπυρίδωνα Παπαποστόλου

Δίνοντας το όνομά του στο δρόμου που βρίσκεται δίπλα στον Παιδικό Σταθμό του Ιδρύματος Κουρτέση,…

17 ώρες ago