Πε. Μάι 2nd, 2024

Γιάννης Φωστηρόπουλος, Δημάρχος Π. Φαλήρου: «Θέλουμε μια πόλη ζωντανή, δημιουργική και συμμετοχική»

 

 Συνέντευξη στον Περικλή Καπετανόπουλο 

Για μια πόλη ζωντανή, δημιουργική και συμμετοχική, μια πόλη με επίκεντρο τον αθλητισμό και τη δωρεάν άσκηση για όλους/όλες, πασχίζει καθημερινά η Δημοτική Αρχή  Π.Φαλήρου, με όραμα και πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στο ανθρώπινο/κοινωνικό πρόσωπο της πόλης, στηρίζοντας στην πράξη τους πιο αδύναμους πολίτες. Μια πόλη με το πρόσωπο στραμμένο στη θάλασσα, προσφέρει νέες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες στους πολίτες, διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες.

  • Ποιος ο ρόλος της αυτοδιοίκησης σε θέματα στήριξης της κοινωνίας και δράσεων κοινωνικής πολιτικής;

Μέσα σε ένα παγκόσμιο πιεστικό, οικονομικά περιβάλλον, η Δημοτική μας Αρχή ανέδειξε

Τα κοινωνικά μας συσσίτια υποστηρίζουν τουλάχιστον 500 άπορους συμπολίτες μας ενώ και το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργεί με ασφαλείς και διαφανείς μηχανισμούς συλλογής των διαφόρων ειδών ένδυσης και τροφίμων που συγκεντρώνει ο Δήμος.

Παράλληλα στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς απασχολούνται πάνω από 500 παιδάκια και νήπια, επωφελούμενα ενός σημαντικού έργου φροντίδας, προσχολικής αγωγής και παιδείας.

Η άσκηση μέριμνας στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής, εξάλλου, περιλαμβάνει δράσεις οργανωμένης και πολυδιάστατης προληπτικής ιατρικής στα Δημοτικά μας ιατρεία, με ποικίλες προληπτικές εξετάσεις, ομιλίες, συμβουλές και ενημέρωση των δημοτών, ενώ, εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και οι ωφέλειες, επίσης, από την συμμετοχή μας σε σειρά ευρωπαϊκών προγραμμάτων πρόληψης και δημόσιας υγείας. Με έπαινο για το Παλαιό Φάληρο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την ανακήρυξη της πόλης μας, ως Υγιή Πόλη της Ευρώπης.

  • Πού δώσατε μεγαλύτερη βαρύτητα στην προσπάθεια σας;

Αξιοποιούμε με σωστό προγραμματισμό τα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις που εκτόξευσαν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, υλοποιώντας σύγχρονα τεχνικά έργα υποδομών και ανάπλασης και δρομολογώντας νεότερα και μεγαλύτερα. Επιγραμματικά αναφέρω:

  • Την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού οδοφωτισμού με φωτιστικά τύπου LED
  • Τις παρεμβάσεις ανάπλασης στο νότιο παράλιο μέτωπο (MasterPlan)
  • Τις νέες υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο ΠΟΑΚΕ-ΔΑΚ
  • Τις αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις
  • Την ανακατασκευή και ανακαίνιση παιδικών χαρών/σταθμών και των σχολικών μονάδων της πόλης μας
  • Την ανανέωση του στόλου καθαριότητας με νέα υπερσύγχρονα μηχανήματα και κάδους περισυλλογής και ανακύκλωσης
  • Τη διάθεση νέων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών στους πολίτες, διευκολύνοντας τις συναλλαγές τους με τον Δήμο
  • Πως καταφέρατε το αποτύπωμα της πόλης στα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα να ξεχωρίσει;

Θέλουμε μια πόλη ζωντανή, δημιουργική και συμμετοχική, μια πόλη με επίκεντρο τον αθλητισμό και τη δωρεάν άσκηση για όλους/όλες.

Ο Διεθνής Ποσειδώνειος Ημιμαραθώνιος αναδείχθηκε και προβλήθηκε περαιτέρω, το  Διεθνές Τουρνουά Ρυθμικής Γυμναστικής Aphrodite Cup κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στο καλεντάρι των μεγάλων διοργανώσεων του αθλήματος.

Ενώ οι κύκλοι πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΦΑΛΗΡΙΚΑ» και «ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ» ξεχωρίζουν για την ποιότητα και το αποτύπωμά τους ως πολιτιστική κληρονομιά.

  • Για την επόμενη τετραετία τι προγραμματίζετε;

Το βάρος μας θα δοθεί στην εκτέλεση του τεχνικού μας προγράμματος που προβλέπει παρεμβάσεις μικρές και μεγάλες καθώς και εμβληματικά έργα όπως την ανακαίνιση του εμβληματικού κτιρίου του Φλοίσβου, την κατασκευή του υπόγειου parking στο Πάρκο Φλοίσβου, το Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, κ.α.

 

Αναδημοσίευση από το e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά.