Σα. Δεκ 2nd, 2023

Εγκαινιάστηκε ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός στους Λειψούς

Στους Λειψούς εγκαινιάστηκε το Σάββατο 2 Ιουλίου ο πρώτος βρεφονηπιακός σταθμός του νησιού.

Το ιστορικό αυτό έργο είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Λειψών που αγόρασε με ιδίους πόρους το ακίνητο και της ασφαλιστικής εταιρείας Eurolife FFH, της Hope Genesis και της Ομάδας Αιγαίου οι οποίοι χορήγησαν τον εξοπλισμό και σχεδίασαν τη μετατροπή του. Παρουσία πλήθους παρευρισκομένων, τον σταθμό εγκαινίασε η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος, o Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Eurolife FFH Ασφαλιστικής, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο Μαιευτήρας-Γυναικολόγος της Hope Genesis, Στέφανος Χανδακάς και η Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, Ντενίζ Τσιμή.

Η εν λόγω πρωτοβουλία εντάσσεται στις δράσεις της Eurolife FFH και της Hope Genesis ενάντια στην υπογεννητικότητα που μέχρι στιγμής έχουν οδηγήσει σε αύξηση γεννήσεων σε περιοχές που δραστηριοποιούνται. Η δημοτική αρχή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο σταθμός να λειτουργήσει εντός του έτους.

«Η δημιουργία ενός σχολείου σε έναν ακριτικό τόπο δεν είναι απλά μία ανάγκη αλλά ένα έργο ζωής, μία «επένδυση» και μία υπόσχεση πως ο Ελληνισμός θα συνεχίζει να ανθεί ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας. Με την αρωγή πολύτιμων συμμάχων, ο βρεφονηπιακός σταθμός, που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά στους Λειψούς, κατατάσσεται ανάμεσα στα σπουδαιότερα έργα που έχει ολοκληρώσει ο Δήμος», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Θερμές ευχαριστίες αποδίδονται στην οικογένεια Γεωργίου Κραμβουσανού, κατοίκων Βελγίου, οι κληρονόμοι του οποίου επέτρεψαν στον Δήμο να παρέμβει στο κτίριο πριν ολοκληρωθεί η αγορά του και να επισπεύσει τη διαδικασία. Επιπλέον, ο Δήμος ευχαριστεί τις Πολιτικούς Μηχανικούς Έφη Τσιμή και Κατερίνα Τασοπούλου, οι οποίες ανέλαβαν τη μελέτη και την επίβλεψη, τους τεχνίτες υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές και οικοδόμους, καθώς και τις εθελόντριες και εθελοντές που βοήθησαν στη συναρμολόγηση του εξοπλισμού και στην καθαριότητα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στην προγραμματισμένη ημερομηνία.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαριστεί προσωπικά τους κ.κ. Σαρρηγεωργίου, Χανδακά και Τσιμή για την ιδέα και υλοποίηση του έργου.