Πε. Μαρ 28th, 2024

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Κορινθία – Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κορινθία με τη φωτιά στις Κεχριές να μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς έχει πολλές διάσπαρτες εστίες ενεργές. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

«Παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον Δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και το ράντζο κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμος Κορινθίων, σε όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε δημοτικούς χώρους ,παρέχει νερό και τρόφιμα. Για οποιαδήποτε παροχή βοήθειας οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το δήμο και την Γραμμή 27410 80000. Την προσπάθεια συνδράμουν πολλοί ιδιώτες και τους ευχαριστούμε.

Σημαντική είναι αυτές τις δύσκολες ώρες η συντονισμένη προσπάθεια της ΔΕΗ και της ΔΕΥΑΚ και η αποκατάσταση στην παροχή ρεύματος και ύδατος στα σημεία που η φωτιά δημιούργησε προβλήματα.

Καλύτερη εικόνα στο Λουτράκι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας, κοντά στον Ισθμό. Κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, αλλά η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απεσόβησε τον κίνδυνο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
 την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020. 
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)