Πα. Μαρ 29th, 2024

Ικανοποίηση ΚΕΔΕ για τα 75 εκατ. στους δήμους: Έμπρακτη αναγνώριση του έργου της Αυτοδιοίκησης στην πανδημία

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίηση της για τη θετική ανταπόκριση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο αίτημα της για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους ,προκειμένου να καλυφθούν οι δαπάνες που προέκυψαν για τη χρηματοδότηση δράσεων για την αντιμετώπιση του κοροναϊου.

Η διάθεση του ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ σε πρώτη φάση , αλλά και η δημόσια δέσμευση του υπουργού για επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων για την αντιμετώπιση των πρόσθετων αναγκών , αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του σημαντικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Μια διαχείριση με τεράστιο κόστος , που «τίναξε» στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

Η ΚΕΔΕ όλο το διάστημα της κρίσης, ήταν σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση και ειδικά με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, και τον Υφυπουργό, Θοδωρής Λιβάνιος προκειμένου να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Η επιχορήγηση των Δήμων με 75 εκατομμύρια ευρώ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή κι είναι σημαντικό που η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα τόσο την ανάγκη να στηριχθεί η αυτοδιοίκηση. Όσο και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Κρατώντας «όρθιους» τους Δήμους κρατάμε «όρθιες» τις τοπικές κοινωνίες.

Οι Δήμοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη.