Πε. Μαρ 28th, 2024

Παύλος Ασλανίδης: Πώς το Μαρούσι θα γίνει κέντρο ανάπτυξης

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ένα σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου με στόχο η πόλη να γίνει κέντρο προσέλκυσης επενδυτών και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. Πολλά έγιναν, ενώ άλλα έμειναν ανολοκλήρωτα. Στα θετικά προσμετρώνται οι δαπάνες για αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και του πολιτισμού στη πόλη μας. Αυτά αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον, την οποία θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να την εξελίξουμε. Ωστόσο, η τοπική οικονομία και απασχόληση είναι ακόμα περιορισμένες, με υπαρκτή την ανεργία στους νέους και στις γυναίκες του δήμο μας. Τι πρέπει να γίνει για αυτό.

Εμείς μέσω του Συνδυασμού Μαρούσι, Νέα Εποχή του κ. Αμπατζόγλου προτείνουμε τα εξής: Πρώτον, δεδομένου πως το 14% του ΑΕΠ προέρχεται από τους επιχειρηματικούς κλάδους της χώρας που έχουν την έδρα τους στο Μαρούσι, εστιάζουμε στην με αμοιβαία ωφέλεια συνεργασία του Δήμου με τις επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων οραματιζόμαστε να φτιάξουμε γέφυρες μεταξύ του Δήμου και των επιχειρήσεων για την επαγγελματική απορρόφηση των νέων μας, πολλοί εκ των οποίων έχουν υψηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες.

Δεύτερον, στόχος μας είναι και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Αυτό σημαίνει πως θα δοθούν κίνητρα σε νέους ανθρώπους και σε γυναίκες να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά και επιμορφωτικά προγράμματα για τους ευάλωτους συμπολίτες μας, ώστε να ενσωματωθούν στην αγορά εργασίας.

Τρίτον, δεν υπάρχει τίποτα χρησιμότερο από μια καλή θεωρία που μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη. Το πρόγραμμα του κ. Αμπατζόγλου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Έχει εκπονηθεί βάσει έρευνας στο Δήμο μας αξιοποιώντας τις θετικές προδιαγραφές της πόλη μας, και αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της.

Στηρίζω το πρόγραμμα του κ. Αμπατζόγλου διότι θα βοηθήσει τους Αμαρουσιώτες να εκφραστούν και να προοδεύσουν.

*Ο Παύλος Ασλανίδης είναι τραπεζικός, κάτοχος ΜΒΑ στη Διοίκηση επιχειρήσεων και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Αμαρουσίου με τον συνδυασμό του Θόδωρου Αμπατζόγλου «Νέα Εποχή»