ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων φαινομένων κατά τη χειμερινή περίοδο, όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος.

Τον μηχανολογικό εξοπλισμό που βρίσκεται στο αμαξοστάσιο του Δήμου (στη συμβολή των οδών Λαέρτου και Χάλκης – πρώην Lavifarm) επιθεώρησε, χθες, Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Προστασίας, Γιώργο Δημαρέλο και ενημερώθηκε από τα στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας για το επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης ενδεχόμενων χιονοπτώσεων.

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση τυχόν ακραίων φαινομένων

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει στη διάθεσή του δέκα δεξαμενές άλατος με αλατοδιανομέα και έξι λεπίδες αποχιονισμού διαφορετικής χωρητικότητας, οι οποίες εφαρμόζονται είτε σε διαξονικά και τριαξονικά φορτηγά οχήματα και επιχειρούν στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του οδικού δικτύου της πόλης (Τσιμισκή, Εγνατία κλπ), είτε σε οχήματα τύπου pick up 4X4, τα οποία μπορούν να κινηθούν σε περιοχές της πόλης με μεγάλο υψόμετρο, όπως είναι η Άνω Πόλη, οι Σαράντα Εκκλησιές, η Άνω Τούμπα και η Τριανδρία.

Επικουρικά, υπάρχουν άλλες πέντε δεξαμενές χωρητικότητας περίπου 100lt οι οποίες τοποθετούνται σε πέντε οχήματα τύπου pick up.

Στα όρια του Δήμου υπάρχουν δύο βάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν ως επιχειρησιακά κέντρα, η αποθήκη άλατος στο πρώην Depot (Βασιλίσσης Όλγας 186) και ο χώρος έμπροσθεν του δημοτικού γηπέδου της Τριανδρίας.

Σε περίπτωση ενημέρωσης για επερχόμενη χιονόπτωση ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι ανθρώπινοι πόροι συγκεντρώνονται στον χώρο του πρώην Depot, όπου υπάρχουν αποθηκευμένοι 600tn άλατος αποχιονισμού. Από αρχές Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συσκευασία σάκων άλατος αποχιονισμού προς διανομή σε υπηρεσίες και πολίτες.

Συνολικά, θα προετοιμασθούν 7.000 σάκοι, αριθμός ικανός να καλύψει την πρώτη ζήτηση.

Τελευταία άρθρα

Αλλάζει το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο

Σε χώρο πρασίνου και αναψυχής μετατρέπεται το Πεδίον του Άρεως στο Βόλο, με την Περιφέρεια…

3 ώρες ago

Στην 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς η Π. Δυτικής Μακεδονίας

Την 51η Διεθνή Έκθεση Γούνας, που αποτελεί κορυφαίο σταθμό για τον κλάδο της γουνοποιίας και…

3 ώρες ago

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα το λιμάνι της Μυτιλήνης

Αποκλεισμένο για έκτη μέρα παραμένει το λιμάνι της Μυτιλήνης, με τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και…

3 ώρες ago

«Ψαρεύουν» θύματα προσποιούμενοι δήμαρχο

Το όνομα του δημάρχου της Πάτρας χρησιμοποιούν, μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι άγνωστοι…

4 ώρες ago

Στη Νέα Υόρκη η δήμαρχος Λήμνου

Η δημιουργία μόνιμων διαύλων επικοινωνίας που θα διασφαλίσουν ότι η Λήμνος θα παραμείνει ζωντανή στη…

5 ώρες ago

Βράβευση δύο νεαρών αθλητριών της Νίκαιας

Δύο νεαρές αθλήτριες, για τις επιδόσεις και τις διακρίσεις τους στον απαιτητικό στίβο των μαχητικών…

5 ώρες ago