Στις δέκα το πρωί της Κυριακής από το Ολυμπιακό Χωριό στις Αχαρνές θα δοθεί η εκκίνηση του 2ου Αδριάνειου Ποδηλατικού Γύρου στο Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Δήμοι Χαλανδρίου και Αχαρνών συνδιοργανώνουν, με την Αδριάνεια Κοινότητα Χαλανδρίου, το Σύλλογο «Επισκήνιον» για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Αχαρνών και την ποδηλατική ομάδα Νυχτοπεταλιές, τον ποδηλατικό γύρο στα ίχνη του Αδριάνειου Yδραγωγείου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Η διαδρομή που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες θα είναι: Ολυμπιακό χωριό, Αχαρνές (αφετηρία) – ΟΑΚΑ – Δεξαμενή Αδριάνειου στην Ελ. Αλαμέιν, Χαλάνδρι – Δεξαμενή Κολωνακίου

Τα πρώτα δύο μέρη της διαδρομής (Ολυμπιακό χωριό – ΟΑΚΑ, 15,4 χλμ. και ΟΑΚΑ – Ελ Αλαμέιν Χαλάνδρι, 3,7 χλμ.) είναι φιλικά για όλους και για ποδηλάτες μικρότερης ηλικίας (από 11 χρονών και πάνω), πάντα με συνοδεία.

Τα επόμενα δύο Ελ Αλαμέιν, Χαλάνδρι – Δεξαμενή, Κολωνάκι (8,4 χλμ.) και η επιστροφή Δεξαμενή, Κολωνάκι – Αχαρνές (15,4 χλμ.) είναι για πιο έμπειρους ποδηλάτες.

Στη διαδρομή θα υπάρχει κατάλληλη συνοδεία και υποστήριξη για τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ασφαλούς ποδηλασίας στο οδικό δίκτυο.