Κυ. Απρ 28th, 2024

Στέλιος Μαμαλάκης: «Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα αρχή και μια νέα προοπτική για το Δήμο Αγίου Δημητρίου»

Ορκωμοσία του Νέου Δημάρχου Αγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη και των μελών του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου

 

Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής. Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας του ΔημάρχουΑγίου Δημητρίου Στέλιου Μαμαλάκη και των τακτικών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε  με την τελετή Αγιασμού και Θρησκευτικού όρκου,
στην οποία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος ΤαλαντίουΕπιφάνιος, με την παρουσία του πατήρ Θεολόγου Αλεξανδράκη ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Διευθυντή του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης, του Πατρός Σεραφείμ Δημητρίου προϊστάμενου Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως,του Αρχιερατικού Επιτρόπου και προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου πατρός Ματθαίου Χάλαρη,καθώς και προϊσταμένων και εφημέριων των Ιερών Ναών του Δήμου.  Ακολούθησε η ορκωμοσία των Δημοτικών Συμβούλων κατά τον τύπο του Πολιτικού Όρκου.

Ο Νέος Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης  σε σύντομη ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία στην κατάμεστη αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη», πλήθους πολιτών, Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων της Εκκλησίας, στελεχών της Κεντρικής Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης και φορέων είναι ιδιαίτερα τιμητική και συγκινητική, για όλους μας.  Δεσμεύομαι ότι θα πορευτούμε με σχέδιο, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα και κυρίως χωρίς αλαζονεία. Καθιερώνω την ώρα του δημότη και του εργαζόμενου. Θα τιμήσουμε τη ψήφο όλων των πολιτών. Όμως ξεκαθαρίζω ότι δε θα διστάσω να συγκρουστώ με ξεπερασμένες αντιλήψεις και ιδεοληψίες. Εμείς ήρθαμε για να χτίσουμε, όχι για να γκρεμίσουμε. Εύχομαι η απερχόμενη διοίκηση έστω και την τελευταία στιγμή να καταθέσει προϋπολογισμό για το 2024.  Εξάλλου γνωρίζουν ότι γνωρίζουμε την οικονομική κατάσταση που μας κληροδοτούν. Θα εργαστούμε με αυταπάρνηση προκειμένου ο Δήμος μας  να περάσει στη νέα εποχή που οραματιζόμαστε».

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, ο Πρώην ΥπουργόςΠαναγιώτης Θεοδωρικάκος, οι Βουλευτές Νότιου Τομέα, Άννα Καραμανλή,  Παύλος Χρηστίδης και Νικόλαος Βρεττός, ο πολιτευτής και βουλευτής ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, η Ρένα Βασιλάκη Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης,επίσης παρέστησαν, ο Δημοσθένης Λαδάς Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Δημητρίου, ο Στυλιανός Κάλφας Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Δημητρίου, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πολιτών. Τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη εκπροσώπησε ο Νίκος Πευκιανάκης.

Τα Μέλη του Νέου Δημοτικού Συμβουλίου είναι:

Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης

Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

  1. ΑΧΟΥΛΙΑ-ΣΚΡΙΒΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
  2. ΒΑΖΑΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  3. ΓΕΜΕΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
  4. ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  5. ΖΗΝΟΒΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
  6. ΚΑΠΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  7. ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
  8. ΚΟΚΚΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  9. ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  10. ΚΟΝΤΟΓΓΟΝΑ ΕΛΕΝΗ
  11. ΚΥΠΡΑΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
  12. ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  13. ΜΑΛΑΘΟΥΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  14. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  15. ΜΠΑΜΠΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  16. ΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ
  17. ΜΠΟΥΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
  18. ΣΑΡΑΒΕΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΑΝΤΖΗ)
  19. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  20. ΤΑΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  21. ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ (Επικεφαλής της παράταξης ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ Συμμετέχουμε-Ενώνουμε)
  22. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  23. ΓΑΒΑΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
  24. ΚΑΝΤΖΕΛΗ-ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΛΕΝΗ
  25. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ(ΓΙΑΝΝΑ)
  26. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  27. ΣΥΡΡΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  28. ΠΑΠΑΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Επικεφαλής της Παράταξης: ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ)
  29. ΒΡΕΤΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  30. ΧΑΛΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
  31. ΠΡΕΚΕΤΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Επικεφαλής της Παράταξης ΝΕΑ ΠΝΟΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Άγιο Δημήτριο)
  32. ΚΟΚΟΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

34 ΔΗΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Επικεφαλής παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)

  1. ΑΥΓΕΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ