Κυ. Απρ 28th, 2024

Αυτοψία Υπουργού Περιβάλλοντος κι Ενέργειας στα αντιπλημμυρικά έργα της Πάρνηθας

 

Θεόδωρος Σκυλακάκης:  Τα αντιδιαβρωτικά έργα έχουν προχωρήσει εξαιρετικά

 Δελτίο Τύπου

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη που πραγματοποίησε αυτοψία στα αντιπλημμυρικά έργα σε καμένες εκτάσεις της  Πάρνηθας, υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Τα έργα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με τους υλοτόμους να θωρακίζουν την Πάρνηθα σε αυτή τη φάση  με  κορμοδέματα και κλαδοφράγματα, που θα συγκρατήσουν το νερό σε περίπτωση δυνατής βροχής.

Ο Δήμαρχος Φυλής καλωσόρισε επίσης, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου που χρηματοδοτεί τα αντιδιαβρωτικά έργα της αποκατάστασης της Πάρνηθας από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε συνοδεία της Δασάρχου Πάρνηθας Αλεξάνδρας Λυκούδη, Δασολόγων και του επικεφαλής των έργων υλοτομίας, το Κεραμίδι της Πάρνηθας, την ευρύτερη περιοχή της Μονής Ντάρδιζας και τη Μονή Κλειστών.  (τα έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι χρηματοδοτεί η ΔΕΗ)

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της αυτοψίας επεσήμανε ότι τα αντιδιαβρωτικά έργα έχουν προχωρήσει εξαιρετικά και προανήγγειλε τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερων αντιπλημμυρικών έργων για την Πάρνηθα και την Αττική.

Ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε από την πλευρά του στη μεγάλη συνεισφορά της Τράπεζας Πειραιώς που στο πλαίσιο των κοινωνικών προγραμμάτων της, χρηματοδοτεί στην παρούσα φάση τα έργα που θα καταλάβουν έκταση  9,5 χιλιάδων  στρεμμάτων  με το ποσό των 3 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστο Μεγάλου για το πολύτιμο περιβαλλοντικό έργο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βοηθήσουν ουσιαστικά  στην αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος  εξέφρασε την διάθεση του Δήμου Φυλής για συνεργασία στα αντιπλημμυρικά έργα που θα ακολουθήσουν καθώς και στο μεγάλο εγχείρημα της αποκατάστασης της Πάρνηθας.