Πε. Μάι 9th, 2024

Άνοιξε τις πύλες της η 13η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας

Για 13η χρονιά η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας άνοιξε και φέτος τις πύλες της και για τρεις εβδομάδες θα αποτελεί το πιο αγαπημένο στέκι για όλους εκείνους που αγαπούν το διάβασμα και την τέχνη της γραφής.

Συμμετοχή στη 13η Γιορτή Βιβλίου έχει και το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας. Η Γιορτή Βιβλίου είναι ένας πολιτιστικός θεσμός που δίνει τη δυνατότητα σε κατοίκους της περιοχής αλλά και επισκέπτες να επιλέξουν τα βιβλία της προτίμησής τους από μια ποικιλία θεματικών ενοτήτων. Όσοι βρεθούν στον εκθεσιακό χώρο στο Πάρκο ΟΣΕ θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά νέες κυκλοφορίες καθώς και παλαιότερα, αγαπημένα βιβλία και να πάρουν μέρος στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Η διοργανώτρια της έκθεσης, κα Δώρα Ευσταθοπούλου – Ζαφειροπούλου, τονίζει: «Κάθε βιβλίο είναι και μία ιστορία. Η σπουδαιότητα του βιβλίου στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη. Η Γιορτή Βιβλίου Αρχαίας Ολυμπίας αποτελεί ένα σημαντικό θεσμό εδώ και 13 χρόνια με εκατοντάδες φίλους αναγνώστες που την επιλέγουν για να εμπλουτίσουν τη γνώση και την εμπειρία τους γύρω από το βιβλίο. Εμπλουτισμένη με νέες κυκλοφορίες και δεκάδες εκδοτικούς οίκους, υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους καλεσμένους της. Τα βιβλία μάς ταξιδεύουν, μάς κρατούν πολύτιμη συντροφιά, διευρύνουν τη σκέψη και τους ορίζοντές μας, μάς πλουτίζουν με γνώση και εμπειρία. Μυθιστορήματα, ιστορικά, επιστημονικά, διηγήματα, ποιήματα, βιβλία φαντασίας και φυσικά βιβλία για τους μικρούς μας φίλους θα είναι εδώ για να σας συντροφεύσουν και αυτό το καλοκαίρι. Σας περιμένουμε λοιπόν με πολλή χαρά και φέτος στο Πάρκο ΟΣΕ της Αρχαίας Ολυμπίας για την 13η Γιορτή Βιβλίου από τις 6:00 το απόγευμα έως και τις 12:30 κάθε βράδυ και τις Κυριακές».

Πρόγραμμα της 13ης Γιορτής Βιβλίου

Τρίτη 1 Αυγούστου, ώρα 21:30 Παρουσίαση βιβλίου της Ευαγγελίας Ευσταθίου «Άγριο Χάραμα» των εκδόσεων Μίνωας. Ομιλητής: Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Φιλόλογος.

Παρασκευή 4 Αυγούστου, ώρα 21:30 Παρουσίαση βιβλίου της Νέλλης Γεωργούλη «Αστέρια» των εκδόσεων ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ.

Παρασκευή 11 Αυγούστου, ώρα 21:30 Παρουσίαση βιβλίου της Σοφίας Αλεξίου «Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρειο Ελλάδα», εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Παρασκευή 18 Αυγούστου, ώρα 21:30 Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Γκαμούρα «Η λίμνη με τα μαργαριτάρια», εκδόσεις «ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ».