ΔΗΜΟΙ

Δήμος Νέας Σμύρνης: Εκδηλώσεις μνήμης για την 106η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κάθε χρόνο, στις 24 Απριλίου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θρηνούν, θυμούνται και τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Φέτος, λόγω της πανδημίας οι περισσότερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα γίνουν διαδικτυακά αν και ανήμερα της μαύρης επετείου, το Σάββατο 24 Απριλίου, το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και το απόγευμα στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την ίδια μέρα στις 21:00.

Στην εκδήλωση, που θα προβληθεί από τις ιστοσελίδες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής (www.ancg.gr), της εφημερίδας Αζάτ Ορ (www.azator.gr) και στο προφίλ της ANCA στο facebook, χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Βουλής, της κυβέρνησης, ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Αττικής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης θα είναι ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δρ Ιωάννης Μάζης.

Στις 22:00, μέσω της ΕΡΤ3, θα προβληθεί Συναυλία Μνήμης αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η συναυλία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα (ΚΟΘ) και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρειας Αττικής, την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή.

Τελευταία άρθρα

Νέα, σημαντική διάκριση για τον Δήμο Σερρών

Βραβεύεται η δράση ενημέρωσης μαθητριών/μαθητών της Γ΄ Λυκείου για το gov.gr και τις ψηφιακές υπηρεσίες…

14 ώρες ago

Ζίτσα: Ξεκινούν τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους

Άθληση για όλους, σε κάθε ηλικία.

14 ώρες ago

Έτοιμη η Καλαμάτα για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, 5-7 Νοεμβρίου 2026.

14 ώρες ago

Περιφ. Πελοποννήσου: Ανέγερση Διοικητηρίου στην Τρίπολη

Προχωρούν οι διαδικασίες μίσθωσης οικοπέδου για το νέο Διοικητήριο στην Τρίπολη με απόφαση της Περιφερειακής…

14 ώρες ago

Επίσκεψη Παπαστεργίου στον Δήμο Πωγωνίου

Ανακοίνωση χρηματοδότησης 700.000€ για το Ψηφιακό Μουσείο Παραδοσιακής Ηπειρωτικής Μουσικής.

15 ώρες ago

Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης στον Δήμο Νέας Σμύρνης

Ο Άγγελος Βρεττός εξελέγη για τη θέση αυτή στον Δήμο Νέας Σμύρνης.

15 ώρες ago