Πε. Απρ 18th, 2024

Δήμος Νέας Σμύρνης: Εκδηλώσεις μνήμης για την 106η Επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Κάθε χρόνο, στις 24 Απριλίου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θρηνούν, θυμούνται και τιμούν τα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Φέτος, λόγω της πανδημίας οι περισσότερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης θα γίνουν διαδικτυακά αν και ανήμερα της μαύρης επετείου, το Σάββατο 24 Απριλίου, το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα και το απόγευμα στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων στη Νέα Σμύρνη. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την κεντρική διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνει η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, την ίδια μέρα στις 21:00.

Στην εκδήλωση, που θα προβληθεί από τις ιστοσελίδες της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής (www.ancg.gr), της εφημερίδας Αζάτ Ορ (www.azator.gr) και στο προφίλ της ANCA στο facebook, χαιρετισμούς θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Βουλής, της κυβέρνησης, ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, ο περιφερειάρχης Αττικής, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης θα είναι ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών δρ Ιωάννης Μάζης.

Στις 22:00, μέσω της ΕΡΤ3, θα προβληθεί Συναυλία Μνήμης αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η συναυλία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα (ΚΟΘ) και συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρειας Αττικής, την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή.