Νέα σημαντική διάκριση έρχεται για τον Δήμο Σερρών καθώς επιλέχθηκε από την Επιτροπή Βραβείων των «TRAINING AWARDS 2026 – Μιχάλης Χρηστάκης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», για τη δράση επιμόρφωσης με τίτλο «Ενημερωτική Δράση μαθητών Γ΄ Λυκείου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-gov.gr: Το Ελληνικό Δημόσιο στο Κινητό σας».
Κατά το σχολικό έτος 2025–2026, ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και τις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων, πραγματοποίησε επισκέψεις στα Λύκεια του Δήμου. Εκπρόσωποι του Δήμου και των ΚΕΠ ενημέρωσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές, για τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου, τη χρήση του gov.gr, την έκδοση πιστοποιητικών και τη λειτουργία των ΚΕΠ.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πιστοποίηση του κινητού τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας και στην ορθή ταυτοποίηση των προσωπικών στοιχείων. Η ενημέρωση συνδυάστηκε με διαδραστικές δραστηριότητες, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να εξοικειωθούν έμπρακτα με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.
Η αποτελεσματικότητα της δράσης αποτυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2026, όταν η προσέλευση νέων στα ΚΕΠ για τις συγκεκριμένες διαδικασίες ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη, καθώς είχαν ήδη ενημερωθεί και προετοιμαστεί εγκαίρως.
Η πρωτοβουλία συνεχίζεται και κατά το τρέχον σχολικό έτος, με τις επισκέψεις στα σχολεία να έχουν ήδη ξεκινήσει, μεταξύ άλλων, στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών. Παράλληλα, εξετάζεται η επέκταση αντίστοιχων δράσεων και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.
Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2026, από τις 15:30 έως τις 16:30, στο Β΄ Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο συγκρότημα «Γαιόπολις» στη Λάρισα, στο πλαίσιο του 2ου Πολυθεματικού Επιστημονικού Συνεδρίου των ΟΤΑ «Αυτοδιοίκηση 2030-2040-Η Νέα Αυτοδιοικητική Δεκαετία». Τα βραβεία διοργανώνουν ο Όμιλος Εταιρειών Forum Consulting, το Δίκτυο ΞΕΝΟΦΩΝ και το Δίκτυο Γνώσης Αιρετών & Τεχνοκρατών «e-Airetos».
Με δήλωσή της, η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, τόνισε: «Η διάκριση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο Σερρών και αναγνώριση της προσπάθειάς μας να κάνουμε τις δημοτικές υπηρεσίες πιο σύγχρονες, προσβάσιμες και φιλικές προς τον πολίτη. Με τη συγκεκριμένη δράση αποδείξαμε ότι η έγκαιρη ενημέρωση και η πρόληψη μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητα των πολιτών. Συγχαίρω τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους των ΚΕΠ και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίησή της δράσης. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες και φέρνουν τη δημόσια διοίκηση πιο κοντά στην κοινωνία».
Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και ΚΕΠ, Νίκος Κουφοτόλης, ανέφερε: «Η βράβευση του Δήμου Σερρών είναι μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για μία δράση με απτό αποτέλεσμα. Πήγαμε εμείς στα σχολεία, δεν περιμέναμε τις νέες και τους νέους να βρεθούν αντιμέτωποι με μια διοικητική ανάγκη. Τους προετοιμάσαμε πριν τη χρειαστούν και τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αξία της πρωτοβουλίας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή των ΚΕΠ, Χρήστο Δόλκα και όλους τους εργαζόμενους για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωσή τους. Η διάκριση αποτελεί αφετηρία για τη συνέχιση και τη διεύρυνση αντίστοιχων δράσεων, ώστε κάθε νέα και νέος να μπορεί να αξιοποιεί τις ψηφιακές υπηρεσίες του δημοσίου με ευκολία και χωρίς άσκοπες μετακινήσεις».
Η Καλαμάτα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, 5-7 Νοεμβρίου 2026.
Προχωρούν οι διαδικασίες μίσθωσης οικοπέδου για το νέο Διοικητήριο στην Τρίπολη με απόφαση της Περιφερειακής…
Ανακοίνωση χρηματοδότησης 700.000€ για το Ψηφιακό Μουσείο Παραδοσιακής Ηπειρωτικής Μουσικής.
Ο Άγγελος Βρεττός εξελέγη για τη θέση αυτή στον Δήμο Νέας Σμύρνης.
Την ευαισθησία τους για τα αδέσποτα ζώα της πόλης απέδειξαν για μία ακόμα φορά οι…