Πα. Απρ 19th, 2024

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης υποψήφιος για την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας

Την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μιλώντας στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98.

«Είμαι 21 χρόνια δήμαρχος» τόνισε ο κ. Καϊτεζίδης. «Σέβομαι και τη συνεργασία και το κλίμα συνεννόησης στην αυτοδιοίκηση. Ποτέ δεν διεκδίκησα κάτι. Θέλω ό,τι γίνεται να γίνεται σε συνεννόηση με τους αυτοδιοικητικούς για να προσθέτουμε και όχι να αφαιρούμε δυνάμεις. Υπάρχει μια προσπάθεια του Λάζαρου Κυρίζογλου για την προεδρία της ΚΕΔΕ που με όλη μου την ψυχή την στηρίζω, ώστε και η φωνή της αυτοδιοίκησης και η φωνή της Μακεδονίας να γίνει δυνατή. Αυτή την προσπάθεια της Κεντρικής Μακεδονίας την στηρίζουμε ολόψυχα και γίνονται κάποιες συζητήσεις για να υπάρξει ένα ενωτικό σχήμα στην ΠΕΔΚΜ με εκπροσώπηση από εμένα. Αν είναι ενωτική η προσπάθειά μας, είμαι στη διάθεση των συναδέλφων μου για να παλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της αυτοδιοίκησης.»

Για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρουν οι δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Καϊτεζίδης έκανε λόγο για κακή πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης που «ουσιαστικά κατήργησε την οικονομική αυτοτέλεια του δήμου» και πρόσθεσε: «Αυτό αντίκειται σε κάθε κανόνα του αυτοδιοίκητου των δήμων. Αν και την καταδικάσαμε αυτή την πρακτική, όπως και η σημερινή κυβέρνηση που ήταν στο πλευρό μας ως αντιπολίτευση, την βλέπουμε μπροστά μας να ξανά. Δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο σε όλο τον κόσμο. Φαντάζομαι το κάνουν για να εμφανίσει το κράτος ρευστότητα.»