Ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα ΑΕΙ για μαθητές σε Μάνδρα και Μέγαρα αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, τηρώντας τα όσα ορίζει η ρύθμιση για τους μαθητές από περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές, ή φυσικές καταστροφές.
Συγκεκριμένα, έως 2% ορίζεται το ειδικό ποσοστό εισαγωγής στα Πανεπιστήμια για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων από περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, μεταξύ των οποίων η Μάνδρα και τα Μέγαρα.
Η ρύθμιση αφορά μόνο όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2026, ενώ οι δικαιούχοι θα μπορούν να εισαχθούν στα ΑΕΙ καθ’ υπέρβαση του προκαθορισμένου αριθμού εισακτέων σε σχολές και τμήματα.
Να σημειωθεί ότι το μέτρο περιλαμβάνει τους μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, καθώς και τους αποφοίτους που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα σχολεία των πληγέντων δήμων.
Επίση, δικαίωμα υπαγωγής έχουν και όσοι κατοικούν μόνιμα στις συγκεκριμένες περιοχές, ακόμα κι αν είχαν δηλώσει συμμετοχή σε Λύκειο άλλης περιοχής.
Πάντως, το επόμενο διάστημα αναμένεται νεότερη υπουργική απόφαση που θα ορίζει το τελικό ποσοστό, καθώς και τις ακριβείς ημερομηνίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών στις αρμόδιες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Διευκρινίσεις για τις επαφές του με πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην αστυνομική έρευνα για την υπόθεση…
Με μια ανοιχτή πολιτική εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρεμβαίνει…
Στην ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, της υποστήριξης των οικογενειών και της φροντίδας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων…
Σοβαρό περιστατικό βανδαλισμού σημειώθηκε στο Δημοτικό Κοιμητήριο Νέων Παλατίων του Δήμου Ωρωπού, όπου άγνωστοι προκάλεσαν…
Οι προκλήσεις της σύγχρονης διοίκησης, οι προοπτικές της τοπικής ανάπτυξης και η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης…
Η ΔΥΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2026 την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης…