Παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος θα κληθεί να δώσει διευκρινήσεις για το σχέδιο νόμου αναφορικά με την εφαρμογή του νόμου για την τεχνητή νοημοσύνη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με τον πρόεδρο της Ένωσης, Λάζαρο Κυρίζογλου να ενημερώνει το σώμα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν, ή επηρεάζουν την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση.

Μεταξύ των θεμάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, είναι:

Παρατηρήσεις – Προτάσεις επί της 1ης Αναθεώρησης του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2026-2030.

Επίσης, παρατηρήσεις – Προτάσεις επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2024 (Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη)».

Στη συνεδρίαση αναμένεται να παραστεί ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος, ως ο αρμόδιος υπουργός και πρώην αυτοδιοικητικός θα ενημερώσει για τη χρήση των νέων τεχνολογιών για τη διευκόλυνση των δημοτικών υπηρεσιών και των πολιτών.