Τον απολογισμό έργου της δημοτικής Αρχής για το 2025 έκανε ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι η προηγούμενη χρονιά χαρακτηρίστηκε από το μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην ιστορία της πόλης και την ανάδειξη του Αλίμου ως έναν από τους κορυφαίους Δήμους της Ελλάδας.

Παραθέτοντας τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του δήμου και την αύξηση των χρηματοδοτήσεων, η δημοτική Αρχή Αλίμου σημειώνει πως το 2025 υπήρξε έτος οικονομικής υπέρβασης, με τον προϋπολογισμό να αγγίζει τα 75.000.000 ευρώ, που είναι το υψηλότερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ στην ιστορία του Δήμου.

Από αυτά, τα 48.000.000 ευρώ εξασφαλίστηκαν μέσω διεκδικήσεων από διάφορες χρηματοδοτικές πηγές, όπως ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, ή Πράσινο Ταμείο, γεγονός που επέτρεψε τη διατήρηση των δημοτικών τελών σταθερών για 11η συνεχή χρονιά.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την πανελλαδική αξιολόγηση των πολιτών, ο Άλιμος κατετάγη ως ο 2ος καλύτερος Δήμος στην Ελλάδα, καταλαμβάνοντας την:

1η θέση στον Ηλεκτροφωτισμό (χαρακτηρίστηκε ως ο «Πιο Φωτεινός Δήμος»).

2η θέση στην Ανακύκλωση, τις Ψηφιακές Υπηρεσίες, τη Δημοτική Συγκοινωνία και τη Φροντίδα Αδέσποτων.

3η θέση στην Καθαριότητα.

Αναφερόμενος στα έργα υποδομής, ο Ανδρέας Κονδύλης σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του 2025, δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν έργα όπως:

Ο Μεγάλος Ποδηλατόδρομος μήκους 5 χλμ. που θα συνδέει το Μετρό Αλίμου με την παραλία.

Η αντιπλημμυρική Θωράκιση, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για τη συλλογή ομβρίων υδάτων.

Επίσης, σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού: Ξεκίνησε η κατασκευή του Νέου 2ου Κλειστού Γηπέδου, ύψους 5,5 εκατ. € και του ανοιχτού θεάτρου 800 θέσεων στον Λόφο Πανί.

Παράλληλα, ο δήμος απέκτησε νέα έκταση 1.200 τ.μ. για δημιουργία χώρου πρασίνου και φύτεψε 700 δέντρα και 3.000 θάμνους.

Κάνοντας λόγο και για θέματα κοινωνικής συνοχής και ψηφιακού μετασχηματισμού, ο δήμος Αλίμου υλοποίησε δράσεις για την παροχή στήριξης στον πολίτη με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου/Φαρμακείου που εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά και το Κοινωνικό Φροντιστήριο που σημείωσε 100% επιτυχία εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμη, ενίσχυσε την επικοινωνία του με την απόκτηση επίσημου καναλιού στο Viber και τη διεκπεραίωση χιλιάδων αιτημάτων μέσω της εφαρμογής Novoville.

Έχοντας ολοκληρώσει τον προγραμματισμό για το τρέχον έτος, ο σχεδιασμός παραμένει φιλόδοξος με το Τεχνικό Πρόγραμμα να ανέρχεται στα 28.000.000 ευρώ. Στα επερχόμενα έργα περιλαμβάνονται:

Η κατασκευή του νέου Δημαρχείου, προϋπολογισμού 11,3 εκατ. ευρώ.

Η ανάπλαση της Μαρίνας Αλίμου και η δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης και

Ο νέος Παιδικός Σταθμός στο Άνω Καλαμάκι.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος: «Το 2025 υπήρξε μια δημιουργική χρονιά για τον Άλιμο, γεμάτη δράσεις, έργα και πρόοδο για τον τόπο μας.

Ξεχωρίσαμε και σας παρουσιάζουμε τις κυριότερες δημοτικές εξελίξεις της χρονιάς που πέρασε, ανά τομέα δράσης.

Τον ετήσιο Απολογισμό 2025 θα τον βρείτε και σε έντυπη μορφή στο Δημαρχείο, τα ΚΕΠ κ.ά. χώρους του Δήμου μας.

Επίσης, ο Απολογισμός 2025 θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανοιχτή στους Φορείς και όλους τους πολίτες.

Συνεχίζουμε ΜΑΖΙ να φτιάχνουμε τον Άλιμο που ονειρευόμαστε και που μας αξίζει!!».