Από την επόμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου, ως και τι; 15 του μήνα θα είναι ανοιχτές οι εγγραφές για το πρόγραμμα «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση και την Αθλητική Κατασκήνωση 2026» του δήμου Χαλανδρίου.

Το πρόγραμμα Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης θα πραγματοποιηθεί σε δύο περιόδους:

Από 16 Ιουνίου, ως 3 Ιουλίου και από 6 ως 24 Ιουλίου,

24/07/2026

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, «Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Χαλανδρίου (κάτοικοι-δημότες), οι οποίοι/-ες κατά το σχολικό έτος 2025-2026, φοιτούν σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν για τα παιδιά των ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, τα οποία  κατά την εξέταση των αιτήσεων θα έχουν προτεραιότητα.

Ισχύουν εκπτώσεις για τρίτεκνους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες ( της κατηγορίας αγάμων & χηρευσάντων προσώπων) καθώς και τα παιδιά υπαλλήλων του Δήμου. Για αυτές τις κατηγορίες, το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ για κάθε παιδί (έως τρία παιδιά).

Για όλους τους υπόλοιπους μαθητές, το κόστος συμμετοχής είναι 30 ευρώ/περίοδο για 1 παιδί και 45 ευρώ/περίοδο για 2 παιδιά.»

H υλοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα 7 σχολικά συγκροτήματα:

1o   Δημοτικό (Αριστοφάνους 42 & Καραολή Δημητρίου, Κεντρικό Χαλάνδρι)

4ο   Δημοτικό (Σαλαμίνος & Αριστοφάνους, Κάτω Χαλάνδρι)

5ο   Δημοτικό (Βριλησσίων 2 & Μεταμορφώσεως, Τούφα)

11ο  Δημοτικό  (Κρίνων 24 & Κριεζή, Πολύδροσο)

12ο  Δημοτικό (Ιωαννίνων και Ταϋγέτου, Χαλάνδρι)

14ο  Δημοτικό (Θησέως & Ευριπίδου, Άνω Χαλάνδρι)

16ο  Δημοτικό (Τρίτση & Παπανικολάου 2, Πάτημα Χαλανδρίου)

Παράλληλα, ξεκινά και ο θεσμός της «Αθλητικής Κατασκήνωσης», δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να περνούν ευχάριστα τις θερινές ημέρες , υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση καθηγητών Φυσικής Αγωγής και έμπειρου προσωπικού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτών – κατοίκων Χαλανδρίου και υπαλλήλων του Δήμου. Πραγματοποιείται σε τρεις περιόδους, δύο εβδομάδων (εκτός Σαββατοκύριακου) και εξυπηρετεί έως 750 παιδιά, τα οποία κατά τη λήξη του σχολικού έτους 2025-2026, θα αποφοιτήσουν από τις τάξεις του δημοτικού σχολείου (από Α΄ έως και ΣΤ΄ Δημοτικού).

Φέτος η  λειτουργία του προγράμματος, θα ξεκινήσει την  16η Ιουνίου 2025.

Οι περίοδοι διαμορφώνονται ως κάτωθι:

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 16/06/2026 έως 26/06/2026

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  29/06/2026 έως 10/07/2026

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 13/07/2026 έως 24/07/2026.

Για τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων, σε κάθε περίοδο, θα απασχοληθούν έως 250 παιδιά.

Οι χώροι υλοποίησης του προγράμματος είναι το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ-βόλεϊ, το κλειστό κολυμβητήριο με μεγάλη και μικρή πισίνα, οι αίθουσες 1,2,3  τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου – στίβου.

Προκειμένου να  διασφαλιστεί η ασφαλής και ανεμπόδιστη πραγματοποίηση των δράσεων της κατασκήνωσης, τα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, καθώς και το γήπεδο ποδοσφαίρου – στίβου, κατά τις ώρες των δραστηριοτήτων του προγράμματος, θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.