ΔΗΜΟΙ

Ο Γιάννης Μώραλης βράβευσε την Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια Καλλιόπη Κουρούνη

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης τίμησε την Πειραιώτισσα πυγμάχο Καλλιόπη Κουρούνη, αναγνωρίζοντας τόσο τις διεθνείς αγωνιστικές της διακρίσεις όσο και το ουσιαστικό κοινωνικό της αποτύπωμα.

Η αθλήτρια διαθέτει πολυετή επαγγελματική καριέρα, με παγκόσμιους τίτλους στις διεθνείς ομοσπονδίες Women’s International Boxing Federation (WIBF) και Global Boxing Union (GBU), καθώς και διεθνή αναγνώριση από το World Boxing Council. Έχει εκπροσωπήσει επάξια την Ελλάδα σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, μεταφέροντας το όνομα του Πειραιά πέρα από τα σύνορα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο κοινωνικό της έργο, καθώς προσφέρει προπονήσεις πυγμαχίας σε παιδιά με αναπηρία και άτομα με νόσο Πάρκινσον, αξιοποιώντας τον αθλητισμό ως εργαλείο ένταξης, ενδυνάμωσης και αυτοπεποίθησης.

Κατά τη βράβευση, ο κ. Μώραλης εξήρε «το ήθος, τη συνέπεια και τη διαρκή προσφορά της», τονίζοντας ότι αποτελεί «φωτεινό παράδειγμα για τη νέα γενιά και πρεσβευτή των αξιών του αθλητισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης». Όπως σημείωσε, «η πόλη οφείλει να τιμά ανθρώπους που σηκώνουν ψηλά τη σημαία της, εντός και εκτός ρινγκ».

Συγκινημένη, η Καλλιόπη Κουρούνη ευχαρίστησε τον Δήμο για την τιμή, υπογραμμίζοντας ότι «για έναν αθλητή έχει ξεχωριστή αξία να αναγνωρίζεται από τον τόπο του». Παρότι ζει τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ, δήλωσε πως παραμένει «γνήσια Πειραιώτισσα», περήφανη για τις ρίζες της.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, φορείς του αθλητισμού και προπονητές, μεταξύ των οποίων στελέχη του Ολυμπιακός και του Γυμναστικός Σύλλογος Πειραιά «Λεωνίδας».

Τελευταία άρθρα

“Πόλεμος” στη Βόρεια Κέρκυρα για το νερό

Παρεμποδίζεται το έργο μεταφοράς πλεονάζοντος νερού από την Κληματιά προς το Νησάκι.

5 λεπτά ago

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη.

21 λεπτά ago

Τήνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Κιόνια

Εργασίες ασφαλτόστρωσης - απαγόρευση στάθμευσης

55 λεπτά ago

Λάρισα: Νέα πλατεία στη συνοικία του Ιπποκράτη

Έκταση που ξεπερνά τα 7 στρέμματα θα διατεθεί για τις ανάγκες δημιουργίας πλατείας, παιδικής χαράς…

1 ώρα ago

Ελληνικό: Eνημερωτική συνάντηση για τους κατοίκους πριν την έναρξη κατασκευής του Ellinikon Mall

Δέσμευση της LAMDA Development για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πρόοδο των εργασιών,…

1 ώρα ago

Ηράκλειο: Αυτοψία Καλοκαιρινού στην αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης

Σε εξέλιξη οι εργασίες που καθιστούν το Ηράκλειο τον Δήμο με το νεότερο δίκτυο ύδρευσης…

2 ώρες ago