Πα. Απρ 19th, 2024

Δυναμική η υποψηφιότητα του Απόστολου Μόσχοβα στο πλευρό του Γερολόλιου για την κοινότητα Λιτοχώρου

Κερδίζει «έδαφος» η υποψηφιότητα του συνταξιούχου τραπεζικού Απόστολου Μόσχοβα, στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου Δίος – Ολύμπου, Βαγγέλη Γερολιόλιου, για το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λιτοχώρου.

Ο κ. Μόσχοβας αποφάσισε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Βαγγέλη Γερολιόλιου να συμμετέχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με την επιθυμία και την πεποίθηση ότι μπορεί να συνδράμει την αξιόλογη ομάδα της ΣΥΝΘΕΣΗΣ στην αλλαγή και ανάδειξη του τόπου  και στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών. Μετά από ατύχημα που είχε το 1997, κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και έχει προσωπική εμπειρία των δυσκολιών της καθημερινότητας καθώς και των αλλαγών και λύσεων που επιβάλλεται να γίνουν,  για να δοθεί η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης και συμμετοχής των συνανθρώπων μας με κινητικά και αισθητηριακά προβλήματα σε όλες τις εκφάνσεις μίας λειτουργικής κοινωνίας (κέντρα αποφάσεων, υπηρεσίες, άθληση, πολιτισμό, διασκέδαση, κτλ).

Γεννήθηκε το 1971 στη Νέα Υόρκη και το 1978 επέστρεψε με την οικογένειά του στο τόπο καταγωγής του, το Λιτόχωρο.. Είναι παντρεμένος με την επίσης Λιτοχωρίτισσα Ιωάννα Σάλτα, υπάλληλο στην Διεύθυνση Β’θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και έχουν ένα δεκατετράχρονο γιο, τον Νικόλα.

Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Λιτοχώρου το 1989. Το 1994 προσλήφθηκε στην Τράπεζα Εργασίας (μετέπειτα Eurobank) στην Κατερίνη όπου ως το 2001 εργάστηκε στο τμήμα Εισαγωγών/Εξαγωγών και Συναλλάγματος και κατόπιν ως ταμίας. Μετά την συνταξιοδότησή του το 2008, διαμένει μόνιμα στην Κατερίνη. Από το 2010 ασχολείται ενεργά με την Τοξοβολία. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Εαομ-ΑμεΑ και Πρωταθλητής Ελλάδος τα έτη 2012, 2013 και 2018. Είναι εκπαιδευτής τοξοβολίας WA Level 1. Από το 2016 είναι γενικός γραμματέας της Τοπ. Επιτροπής Βορ. Ελλάδος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας συμμετέχοντας στην διοργάνωση αγώνων, σεμιναρίων, αναπτυξιακών προγραμμάτων και άλλων δράσεων.