Πε. Απρ 25th, 2024

«Να φέρουμε το Μενίδι στην πρώτη γραμμή», άρθρο της Ευρώπης Κοσμίδη

Γέννημα-θρέμμα των Αχαρνών, έχω βιώσει από μικρό παιδί τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε μια περιοχή που οι πάντες γύρω σου τη θεωρούν «υποβαθμισμένη». Και όχι άδικα. Παρά το τεράστιο συγκριτικό του πλεονέκτημα που του δίνει η γεωγραφική του θέση – δεν αναπτύχθηκε τυχαία στην αρχαιότητα με το όνομα Αχαρνές– το Μενίδι σήμερα δεν έχει καταφέρει να επωφεληθεί από τα πολλά πλεονεκτήματα τα οποία έχει.

Οι υποσχέσεις που έχουμε ακούσει κατά καιρούς έχουν μείνει υποσχέσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχοντας την τιμή να έχω εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη και έχοντας για περίπου 2,5 χρόνια την ιδιότητα της εντεταλμένης συμβούλου για τα τεχνικά έργα, έχω παρακολουθήσει πολύ στενά τα όσα έχουν γίνει στην Αν. Αττική και βεβαίως και στο Μενίδι. Το έργο που έχουμε παραγάγει είναι μετρήσιμο, χειροπιαστό και μπορούν να το δουν οι πολίτες στην ίδια τους την καθημερινότητα. Πολλά έργα ανάπλασης του αστικού ιστού, βελτίωση σε δρόμους που ανήκουν στην αρμοδιότητά μας –μια ακόμα ιστορία καθημερινής τρέλας για το πώς χωρίζονται οι αρμοδιότητες, για την οποία όμως θα σας γράψω άλλη φορά– αλλά και δεκάδες αντιπλημμυρικά έργα.

Το Μενίδι σήμερα βελτιώνεται, αλλάζει, πάει μπροστά. Αλλά δεν φτάνουν όσα έχουν γίνει. Οσοι μένουμε στο Μενίδι και ζούμε καθημερινά τις πολλές παθογένειες θέλουμε περισσότερα και αξίζουμε περισσότερα. Αν κάτι έμαθα αυτά τα τρία χρόνια και κρατώ ως πολύτιμη εμπειρία είναι πως με θέληση και μεθοδική δουλειά όλα μπορούν να αρχίσουν να αλλάζουν. Το Μενίδι διαθέτει πολίτες που διψούν για αλλαγές και θέλουν να δουν τον τόπο τους να πηγαίνει μπροστά. Και με δεδομένο πως η περιοχή μας έχει μείνει πίσω, έχουμε να κάνουμε ακόμα πολλά. Αυτό που θέλω είναι το Μενίδι να σταματήσει να είναι το «πέρασμα», αλλά η στάση μας. Ο τόπος για τον οποίο νιώθουμε περήφανοι και θα σταματήσει να είναι υποβαθμισμένος. Το ξέρω πως δεν είναι εύκολο, αλλά αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια να φέρουμε το Μενίδι στην πρώτη γραμμή και εγώ σε αυτόν τον αγώνα θα είμαι παρούσα ως πολίτης αυτού του πανέμορφου και ιστορικού δήμου.

* Η Ευρώπη Κοσμίδη είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής