ΑΠΟΨΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑ

Η κρίσιμη «ζαριά» για το μέλλον μας

* Του Παναγιώτη Ηλιόπουλου

Διανύουμε τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης , νεοεκλεγμένης τοπικής αυτοδιοίκησης ,απλής αναλογικής ,  νέων νόμων και αντιλήψεων , νέων και μεγάλων προκλήσεων με μεγαλύτερη αυτών το προσφυγικό , το οποίο αντανακλάται φυσικά και στους δήμους και στις γειτονιές της ενδοχώρας .

Η απλή αναλογική αποδεικνύει την εκ διαμέτρου αντίθετη προς κάθε τι δημοκρατικό φύση της . Αποδεικνύει καθημερινά πως επικροτεί τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , τους πολιτικούς εκβιασμούς , τους απογοητευμένους από τον παραγκωνισμό τους από θέσεις ευθύνης στην διοίκηση . Γενικώς ειδικά προς τα τελευταία 2 χρόνια των τοπικών δημοτικών αρχών φτάνοντας προς το 2023 η κορύφωση του νόμου – μπάχαλου θα μας δείξει σε όλους την καταστροφική φύση του . Ένας νόμος εντολέας της προηγούμενης κυβέρνησης για να μην καταφέρουν οι δήμοι να ορθοποδήσουν . Ένας νόμος που με πλήρη κομματική χροιά προτιμά το μπάχαλο για άλλη μια φορά . Παρατηρούνται πως συνδυασμοί χωρίς καμία αυτοδιοικητική εμπειρία με ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά απειλούν για θέσεις εξουσίας με σκοπό να ψηφίζουν τα ψηφίσματα του νικητήριου συνδυασμού  . Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και η αυτοδιοίκηση πολύ φοβάμαι πως θα καταλήξει μια τεράστια λέσχη δούναι και λαβειν .

Λέξεις όπως  ανανέωση , δημιουργία νέων και ικανών στελεχών , τεχνοκράτων , ειδικών σε τομείς ευθύνης θα ηττηθούν για άλλη μια φορά απο πολιτικάντηδες που απλώς έκαναν καλές δημόσιες σχέσεις προεκλογικά και θα γίνει ψωμοτύρι τους ο εκβιασμός για να αναρριχηθούν στην εξουσία .

Το προσφυγικό όπως διαφαίνεται μεταφέρεται στην ενδοχώρα , με σκοπό την αποσυμφόρηση των νησιών Αλλα και καλύτερου ελέγχου του σε οργανωμένες δομές . Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που εγκυμονεί από το πρσφυγικό είναι ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας και η γέννηση ακραίων απόψεων με φανατισμό και αντιπαλότητα από το ένα πρός το άλλο μέρος . Οι πολίτες έχουν κάθε δημοκρατικό δικαίωμα να εκφράσουν οποία άποψη επιθυμούν και να την λένε δημόσια χωρίς φόβο και λογοκρισία . Είναι αναγκαίο το κοινωνικό Μπούλινγκ σε κάθε άποψη να σταματήσει άμεσα . Όπως είναι αναγκαίο η κάθε δημοτική αρχή , περιφερειακή  και κεντρική διοίκηση να είναι πλήρης προετοιμασμένη και οργανωμένη για να αντιμετωπιστεί σωστά η συγκεκριμένη πρόκληση και να αποφευχθούν ακραίες απόψεις από την καθημερινότητα μας , τα σχολεία μας , το επαγγελματικό μας περιβάλλον . Οι λέξεις φασίστας και αναρχικός πάνε και έρχονται χωρίς σχεδόν κανείς να μην ξέρει για πιο λόγο τις κουμπώνει στον άλλον σαν καρτέλα . Εμφυλιοπολεμική καθημερινότητα παρατηρείται για άλλη μια φορά . Η κυβέρνηση και η κάθε δημοτική αρχή οφείλει να το αντιμετώπιση το θέμα με σεβασμό προς όλους , εγρήγορση και αποτελεσματικότητα . Η κακή οργάνωση( παράδειγμα «ΜΟΡΙΑ»)  , προχειρότητα , και βρώμικο παιχνίδι των ΜΚΟ ειναι αυτές οι αιτίες που έχουν δημιουργήσει στον κόσμο φόβο για την επόμενη μέρα . Εγώ δηλώνω απών από τον πόλεμο αυτών μεταξύ ακραίων απόψεων  , παρών στον δημότη που με εξέλεξε να είμαι δίπλα του σε κάθε ανάγκη και να προσφέρω οτι μπορώ , πάντα με ηθική , αξίες , την επαγγελματική μου εμπειρία σαν επιχειρηματίας στην πιο δύσκολη δεκαετία της χώρας . Δεν θα γίνω στρατιώτης ακραίων απόψεων ούτε παπαγάλος απόψεων που θέλει να ακούσει είτε το ένα είτε το άλλο μέρος με μοναδικό σκοπό την ψηφοθηρία και την  Δημιουργία εντυπώσεων . Η ουσία βρίσκεται στην πρόληψη και την αποτελεσματικότητα όταν κάτι παρουσιάζεται , όχι στις  φωνές στα καφενεία και στο Facebook . Αυτά είναι αηδιαστικός λαϊκισμός μια άλλης εποχής που νομίζω όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε .

Οι νέοι πολιτικοί  πρέπει να πρωταγωνιστήσουν για να πάνε την γειτονιά τους ένα βήμα μπροστά . Δεν πρέπει να θαφτούν κάτω από τις κουβέρτες παλαιόκομματικών πολιτικάντηδων που τρέφονται απο την εξουσία και τον έλεγχο . Δεν πρέπει να υποκύψουν στον έλεγχο κλικών η του ίδιου του συστήματος . Ήρθε η ώρα για αλλαγή σελίδας στη χώρας μας σε όλα τα επίπεδα , ήρθε η ώρα κυρίως για αλλαγή νεοτροπίας και αντιλήψεων .

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να καταφέρει να αντιμετωπίσει όλες τις παραπάνω προκλήσεις πανελλήνια , είναι η τροφή της γειτονιάς μας , είναι η καθημερινότητα μας , δεν είναι ούτε πολιτικός στίβος , ούτε καριέρα , ούτε κομματική μάχη . Είμαστε όλοι μας και το χρωστάμε στον κόσμο , στους γείτονες μας , στα παιδιά μας και στους γονείς μας . Ενότητα , έργο , και ο κάθε Δήμος μια μεγάλη οικογένεια ,  Κόντρα  σε κάθε εκβιασμό και βρώμικο πολιτικό παιχνίδι .

* O Παναγιώτης Ηλιόπουλος  είναι δημοτικός σύμβουλος Δήμου Πεντέλης 

Τελευταία άρθρα

Αμφιλοχία: Άκυρες η συγχώνευση του 3ου Δημοτικού & η κατάργηση του Γυμνασίου Μαλεσιάδας

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Αμφιλοχίας με την Υπουργό Παιδείας.

10 ώρες ago

Δυτ. Λέσβος: Ανάπλαση της παραλιακής οδού της Πέτρας

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, υπέγραψε σήμερα το πρωί τη σύμβαση του έργου για…

11 ώρες ago

ΔΕΥΑΤ: Αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης στο κέντρο των Τρικάλων

Αντικαθίστανται όλοι οι αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, οι παλιοί πλαστικοί αγωγοί, οι αγωγοί του εξωτερικού υδραγωγείου και επισκευάζεται…

12 ώρες ago

Συμμετοχή του Δημάρχου Τήνου σε τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, συμμετείχε σήμερα το πρωί σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη, μετά από πρόσκληση…

13 ώρες ago

Μετασχηματίζεται ψηφιακά ο Δήμος Σερβίων

Μια ακόμη σύμβαση ψηφιακού μετασχηματισμού, ύψους 141.000 ευρώ, για τον Δήμο Σερβίων.

13 ώρες ago

Άγ. Δημήτριος: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των βανδαλισμών

Αποκαταστάθηκε η εικόνα του σχολείου και διασφαλίστηκε ένας καθαρός και όμορφος χώρος για τα παιδιά…

13 ώρες ago