Δε. Απρ 15th, 2024
Νίκος Ταχιάος

Νίκος Ταχιάος: Στόχος μου είναι να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τα αυτονόητα και στοιχειώδη

«Θέλω να δω τη Θεσσαλονίκη να αποκτά τα αυτονόητα και στοιχειώδη», δήλωσε σήμερα μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς τουγις τον κεντρικό δήμο, δια στόματος της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Μαρίας Σπυράκης, ο τοπογράφος μηχανικός και αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ταχιάος.

Στην άμεση συγκρότηση της ομάδας «που θα έχει την ευρύτητα, το βάθος και τη δύναμη να υπηρετήσει την προοπτική που αξίζει στη Θεσσαλονίκη», προχωρά ο Νίκος Ταχιάος, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θέλει να δει τη Θεσσαλονίκη «να αποκτά ευταξία, καθαριότητα, ασφάλεια, σεβασμό του δημόσιου χώρου- και να παίρνει το δρόμο για ανάπτυξη και ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».

Βασική του προτεραιότητα είναι να αλλάξει «όσο πιο γρήγορα γίνεται την εικόνα με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας» και θα επιχειρήσει μαζί με τους συνεργάτες  να προγραμματίσουν «ένα φιλόδοξο αύριο», για να μπει η Θεσσαλονίκη σε ένα σύγχρονο δρόμο υψηλών ταχυτήτων.

Αναλυτικότερα, στη δήλωσή του, ο κ. Ταχιάος, ευχαριστεί τη ΝΔ και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό του. «Περισσότερο από τιμή αποτελεί ευθύνη. Είμαι γέννημα και θρέμμα της πόλης, έχω αφιερώσει ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου σε αυτήν, δεν δικαιούμαι να είμαι παρατηρητής. Περπατώ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, τη νέα παραλία, που με κόπο και πάθος ως αντιδήμαρχος αρχιτεκτονικού δούλεψα για να σχεδιαστεί και να ολοκληρωθεί. Νιώθω βαθιά θλίψη και θυμό για την εγκατάλειψή της. Η εικόνα της πολύ βρώμικης πόλης, η εγκατάλειψη της Αριστοτέλους, τα “αιώνια” εργοτάξια του μετρό, η εγκληματικότητα στο άβατο της πανεπιστημιούπολης, η εκτεταμένη παραβατικότητα, το πολεοδομικό και αρχιτεκτονικό χάος της ΔΕΘ, συμπληρώνουν τη θλίψη και το θυμό μου και με φέρνουν προ των ευθυνών μου ως ενεργού πολίτη που δούλεψε και αγάπησε αυτήν την πόλη», υπογράμμισε.

Επίσης μοιράστηκε την επιθυμία του, η Θεσσαλονίκη να κερδίσει μια σοβαρή θέση στο σύγχρονο κόσμο, όχι μόνο σε αυτόν που ξέρουμε από τη γεωγραφία, αλλά και στον ψηφιακό. «Σε όλη μου τη ζωή, έχω συνηθίσει να δουλεύω με ομάδες, είτε ως μέλος τους είτε ως επικεφαλής τους. Ξέρω την αξία της σύνθεσης και της συνύπαρξης και πιστεύω ότι έχω συναίσθηση του χρέους και του βάρους της ευθύνης που συνοδεύει την τιμή του να είναι κανείς δήμαρχος μια πόλης με την ιστορία της Θεσσαλονίκης. Αναγνωρίζοντας και διατηρώντας κάθε τι θετικό από το παρόν αυτής της πόλης, όπως η κινητικότητα, η εξωστρέφεια και ο αέρας του κοσμοπολιτισμού, η ομάδα μου κι εγώ, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να αλλάξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται την εικόνα με την οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωπος ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας και θα σχεδιάσουμε ένα φιλόδοξο αύριο για να βάλουμε τη Θεσσαλονίκη σε ένα σύγχρονο δρόμο υψηλών ταχυτήτων. Μαζί με τους Θεσσαλονικείς θα δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας για να βρει η πόλη το μέτρο, την ευθύνη, την ελπίδα και το χαμόγελο».