Δε. Απρ 29th, 2024

Περιφέρεια Αττικής: Αναπροσαρμογή στον προϋπολογισμό ετοιμάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς – Στο ”μικροσκόπιο” 193 έργα

Αναπροσαρμογή-ανάταση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2024 ετοιμάζει ο Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr. Όλα δείχνουν ότι ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής προτίθεται να «ξαναγράψει» από την αρχή οτιδήποτε χρειάζεται, προκειμένου να ανταποκριθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης για το μητροπολιτικό μοντέλο που στοχεύει για την Αττική.

Όπως αναφέρει η στήλη, ο Χαρδαλιάς θα έχει σε λίγες ημέρες στα χέρια του τον «μπούσουλα» για τις επικείμενες αλλαγές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Big Mouth, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν 193 έργα συνολικού προϋπολογισμού 415 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται κάποια από αυτά τελικά να απενταχθούν, αποδεσμεύοντας πόρους για άλλα αναγκαία έργα για τους Δήμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι απόλυτη προτεραιότητα για τον Νίκο Χαρδαλιά αποτελούν η Ανατολική και η Δυτική Αττική, περιοχές για τις οποίες έχει επανειλημμένως τονίσει την ανάγκη κατάρτισης ενός «ειδικού σχεδίου» υλοποίησης έργων υποδομής που δεν «μπορούν να περιμένουν».

Tι αναφέρει η στήλη «Big Mouth»

-Επανέρχομαι στα της Περιφέρειας Αττικής, όπως σας υποσχέθηκα χθες. Ο άνθρωπός μου με ενημερώνει ότι ο περιφερειάρχης Χαρδαλιάς είναι έτοιμος για αναπροσαρμογή-ανάταση στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για το 2024 και όλα δείχνουν ότι προτίθεται να «ξαναγράψει» από την αρχή οτιδήποτε χρειάζεται, προκειμένου να ανταποκριθεί στον στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης για το μητροπολιτικό μοντέλο που στοχεύει να υλοποιήσει στην Αττική. Σε λίγες ημέρες ο περιφερειάρχης θα έχει στα χέρια του τον «μπούσουλα» για τις επικείμενες αλλαγές, δηλαδή την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση για τα τρέχοντα έργα και τις πηγές χρηματοδότησής τους -ίδιους πόρους, ΠΔΕ ή ΕΣΠΑ-, προκειμένου να ξεδιπλώσει τον σχεδιασμό του. Όπως μαθαίνει η στήλη, στο μικροσκόπιο μπαίνουν 193 έργα συνολικού προϋπολογισμού 415 εκατ. -πολλά από τα οποία «λιμνάζουν» χρόνια τώρα-, χωρίς να αποκλείεται κάποια από αυτά τελικά να απενταχθούν, αποδεσμεύοντας πόρους για άλλα αναγκαία έργα για τους Δήμους.

– Επίσης, μαθαίνω ότι απόλυτη προτεραιότητα για τον Νίκο Χαρδαλιά αποτελούν η Ανατολική και η Δυτική Αττική, περιοχές για τις οποίες έχει επανειλημμένως τονίσει την ανάγκη κατάρτισης ενός «ειδικού σχεδίου» υλοποίησης έργων υποδομής που δεν «μπορούν να περιμένουν». Βασική μέριμνα του περιφερειάρχη Αττικής –όπως δήλωσε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο– είναι η απόλυτη διαφάνεια στην ενημέρωση όλων των παρατάξεων, έτσι ώστε να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση. Ως γνωστός πολέμιος των καθυστερήσεων, ο Νίκος Χαρδαλιάς δεσμεύτηκε ότι η αναθεώρηση του προϋπολογισμού θα στοχεύει στην άμεση εκτέλεση των έργων μέσα σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Όπως εξάλλου τονίζουν και οι συνεργάτες του: «Ο Χαρδαλιάς έχει ένα πολύ συγκεκριμένο δόγμα στη ζωή του και για όλα όσα πιστεύει δεν κάνει εκπτώσεις». Μάλλον το έχει αποδείξει μέχρι τώρα, θα προσθέσω εγώ, αλλά μένει να το δούμε και στην πράξη. Η Περιφέρεια Αττικής και δύσκολη είναι και γεμάτη… νάρκες!