Η γαλλική εφημερίδα Figaro περιγράφει την “μεταμόρφωση” της πλατείας Θησείου, η οποία εκτείνεται στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης και αποτελεί πλέον πόλο έλξης για τους τουρίστες, όσο και για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας.
Η πλατεία Θησείου βρίσκεται στο αρχαιολογικό κέντρο της πόλης και είναι κομμάτι της αρχαίας αγοράς, ενώ η ανάπλαση της από τον Δήμο Αθηναίων, έχει δομηθεί σε τρία επίπεδα, σε ένα από τα οποία δεσπόζει το γλυπτό του Βασιλιά Θησέα, γιού του Αιγέα που έδωσε και το όνομά του στην πλατεία.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του σχετικά με το έργο της ανάπλασης τονίζει ότι ” είναι ένα έργο πιο πράσινο, πιο φιλικό προς το περιβάλλον που εναρμονίζεται κυρίως με τον ιστορικό χαρακτήρα του χώρου. Πρόκειται για ένα ακόμα έργο που, χάρη στην απλότητα του σχεδιασμού και την ανακατασκευή του χώρου του, αντιπροσωπεύει την αυθεντική Αθήνα, αυτή που έχει μείνει κρυμμένη για πολλά χρόνια “.
Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, καταδίκασε το γεγονός όπως και σύσσωμη η κοινωνία της Καλαμάτας.
Επτά νέοι μουσικοί ενισχύουν τη Φιλαρμονική και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η τοποθέτηση έγινε σε συνεργασία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Ο Ανδρέας Κονδύλης καταγγέλει τη νομοθετική ρύθμιση που αφαιρεί από τους δήμους την αρμοδιότητα για…
Μελέτη για την επέκταση και αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.
Ξεκίνησε η διαγωνιστική διαδικασία.