Πε. Απρ 25th, 2024

Δημοσκόπηση GPO για Δυτ.Ελλάδα: 61,7% η ικανοποίηση για τον Φαρμάκη – Η αξιολόγηση των πολιτικών προσώπων

Iδιαίτερη ικανοποίηση για τη δράση του περιφερειάρχη ∆υτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρµάκη, εκφράζουν οι πολίτες της Περιφέρειας, όπως καταγράφεται στο αυτοδιοικητικό βαρόµετρο της GPO.

Σχεδόν 6 στους 10 πολίτες (59,8%) της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας αξιολογούν θετικά το έργο της περιφερειακής Αρχής, ενώ το 74% των ερωτηθέντων αισθάνονται δικαιωµένοι για την επιλογή τους να ψηφίσουν τον Ν. Φαρµάκη στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Επιπλέον, το 61,7% των ερωτηθέντων έχουν σχηµατίσει θετική γνώµη για τον σηµερινό περιφερειάρχη, ενώ ο τέως περιφερειάρχης, Απ. Κατσιφάρας, αξιολογείται θετικά από το 45,7% και αρνητικά από το 40,8%. Μεταξύ των πολιτικών προσώπων που τίθενται υπό την αξιολόγηση των πολιτών στην έρευνα της GPO, ο ∆. Τεµπονέρας καταγράφει θετικές απόψεις σε ποσοστό 23,6%, ο Κ. Σπηλιόπουλος σε ποσοστό 22,7% και ακολουθούν ο Θ. Μωραΐτης µε 19,4% και ο Κ. Καρπέτας µε 9,7%.

Σύµφωνα µε τη µέτρηση, ο νυν περιφερειάρχης αξιολογείται µε ποσοστό 35,1% ως ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη θέση, έναντι του Απ. Κατσιφάρα, που συγκεντρώνει ποσοστό 16,8%, ενώ στο ίδιο ερώτηµα το 5,8% θεωρεί καταλληλότερο για περιφερειάρχη τον ∆. Τεµπονέρα, 4,2% τον Ν. Καραθανασόπουλο και ακολουθούν οι Β. Χατζηλάµπρου, Θ. Μωραΐτης, Κ. Σπηλιόπουλος και Α. Νικολακόπουλος.

Εξάλλου, χαρακτηριστικό είναι ότι στο ερώτηµα «Ανεξάρτητα από το ποιον θα ψηφίσετε, ποιος θεωρείτε ότι θα εκλεγεί τελικά περιφερειάρχης;», το 36,2% θεωρεί ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 ο Νεκτάριος Φαρµάκης θα επανεκλεγεί στον περιφερειακό θώκο της ∆υτ. Ελλάδας. Στους επιµέρους τοµείς δράσης, το 41,9% δηλώνει ικανοποιηµένο από την περιφερειακή Αρχή για τη διαχείριση απορριµµάτων, ενώ το 39,9% αξιολογεί θετικά τις πρωτοβουλίες για την πολιτική προστασία.

 

Δημοσιεύθηκε στο e-ota της εφημερίδας Παραπολιτικά το Σάββατο 3/9