Πε. Απρ 25th, 2024

Δημοσκόπηση GPO: Η Λαμία αξιολογεί Σπανό και Καραΐσκο – Τα βασικότερα προβλήματα των δημοτών

Η έρευνα της GPO  για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στον Δήμο Λαμιέων διεξήχθη το διάστημα 18-19 Ιανουαρίου και τα βασικά συμπεράσματα που προέκυψαν έχουν ως εξής:

Ως σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι κάτοικοι αναφέρθηκαν σε ποσοστό 33,6% το κυκλοφοριακό / παρκάρισμα, το ζήτημα των δρόμων και των πεζοδρόμων με 30,1%, η καθαριότητα / ανακύκλωση με 25,7%, τα έργα υποδομής με 20,8% και το ζήτημα της εγκληματικότητας / ασφάλειας με 16,9%.

karaiskos2

Στις νεότερες ηλικιακές ομάδες αναδείχθηκε ως ιδιαίτερης σημασίας και το ζήτημα των συγκοινωνιών στην πόλη.

Ο βαθμός ικανοποίησης για το έργο του σημερινού δημάρχου, Ευθ. Καραΐσκου, είναι υψηλός, καθώς το 65,3% των δημοτών δηλώνει πολύ και αρκετά ευχαριστημένο από την έως τώρα παρουσία του, έναντι 33,4% που εμφανίζεται λίγο και καθόλου ικανοποιημένο.

karaiskos

Το έργο του σημερινού δημάρχου συγκεντρώνει σημαντικά ποσοστά ικανοποίησης μεταξύ των ψηφοφόρων τόσο της Ν.Δ. (73,2%) όσο και του ΣΥΡΙΖΑ (63,5%). Συνολικά, περίπου έξι στους δέκα πολίτες (59,3%) θεωρούν ότι μετά την εκλογή του κ. Καραΐσκου τα πράγματα στον δήμο πηγαίνουν καλύτερα, έναντι ποσοστού 6,4% που εμφανίζεται δυσαρεστημένο και 32,4% που αξιολογεί ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές Αρχές.

karaisko3_2

 

Αξιολόγηση της περιφερειακής αρχής

Για τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό, οι δημότες της Λαμίας δηλώνουν σε ποσοστό 47,9% πολύ και αρκετά ικανοποιημένοι από το έργο του, έναντι 45,7% που δηλώνει λίγο και καθόλου. Ο κ. Σπανός καταγράφει περισσότερες θετικές απόψεις στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. σε ποσοστό 62%, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ο βαθμός ικανοποίησης βρίσκεται στο 40,1%. Τονίζουμε ότι πρόκειται για την καταγεγραμμένη άποψη των δημοτών του Δήμου Λαμιέων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναχθεί στο σύνολο της Περιφέρειας. Στους επιμέρους τομείς, οι συμμετέχοντες στην έρευνα δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 54,1% από τις δράσεις της Περιφέρειας στα ζητήματα της Πολιτικής Προστασίας.

spanos

 

Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ – 12,9 η διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, στην ίδια δημοσκόπηση και στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε την Κυριακή, αν είχαμε βουλευτικές εκλογές;» το κυβερνών κόμμα διατηρεί άνετο προβάδισμα στον Δήμο Λαμιέων.

prothesi_2

Προβάδισμα το οποίο μεταφράζεται σε 12,9%. Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 33,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,3%, η Ελληνική Λύση συμπληρώνει 6%, το ΜέΡΑ25 αγγίζει το 2%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3,3% των ερωτηθέντων. Υψηλό είναι, ωστόσο, και το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο, σύμφωνα με την έρευνα της GPO για τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ανέρχεται στο 13,9%.