Τα σιντριβάνια της Αθήνας ξαναζωντανεύουν και χαρίζουν εντυπωσιακές εικόνες από τις γειτονιές της πόλης

Με συντονισμένες ενέργειες ο δήμος Αθηναίων εξαλείφει τις εικόνες εγκατάλειψης στην πρωτεύουσα, δίνοντας έμφαση σε δράσεις που βελτιώνουν την εικόνα της πόλης, αλλά και την καθημερινότητα των Αθηναίων.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελούν τα σιντριβάνια της Αθήνας τα οποία ξαναζωντανεύουν και δινουν πάλι φως στις πλατείες της πόλης.

Σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο έργο από τον δήμο Αθηναίων, που στοχεύει στην αναβίωση των σιντριβανιών της πόλης, έτσι ώστε να γίνουν ξανά τα διακοσμητικά στοιχεία που συνοδεύουν την βόλτα, το παιχνίδι και τη ζωή στα πάρκα και τις πλατείες. Το πρώτο βήμα έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας, το οποίο ανέκτησε τη χαμένη του αίγλη και έδωσε ξανά ζωή στο κέντρο της Αθήνας. Σειρά έχουν πάρει τα δεκάδες σιντριβάνια που βρίσκονται στις γειτονιές της πρωτεύουσας, τα οποία ανακαινίζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται, αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Όπως γνωστοποίησε ο Κώστας Μπακογιάννης ήδη έχουν ανακαινιστεί 15 σιντριβάνια, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες σε πέντε ακόμη. Παράλληλα εργασίες καθαρισμού και ανακαίνισης θα γίνουν ακόμη 14 σιντριβάνια από το σύνολο των 34 που διαθέτει η πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, τα εξειδικευμένα συνεργεία του δήμου, υπό τον συντονισμό του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σάκη Κολλάτου, πραγματοποιούν εργασίες καθαρισμού, επισκευής και αποκατάστασης στα 34 σιντριβάνια της πόλης, με επισκευές στα συστήματα αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αποκαταστάσεις μαρμάρινων ποδιών και γενικά του εκσυγχρονισμού τους και της αποκατάστασης της λειτουργικότητάς τους.

Ήδη έχουν παραδοθεί σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τους τα πρώτα 15 σιντριβάνια στις πλατείες Τρούμαν, Ρηγίλλης, Ιδρύματος Ερευνών, Μεταξουργείου, Αιγύπτου, Αμερικής, Αττικής, Μεσολογγίου, Ναθαναήλ, Λαυρίου, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην περιοχή Φιξ Πατησίων, στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών, στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη (Δροσοπούλου), αλλά και στην οδό Υμηττού. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίας σε πέντε ακόμη, δύο στη Φωκίωνος Νέγρη (Αγία Ζώνης και Επτανήσου), στο σιντριβάνι του Πνευματικού Κέντρου-Ακαδημίας, καθώς και στις πλατείες Μαβίλης και Μαδρίτης.