Πα. Ιούλ 19th, 2024

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η παράδοση των λεωφορείων από τη Λειψία

Με την άφιξη και των τελευταίων λεωφορείων από τη Λειψία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της προμήθειας τους από το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι δύο δήμοι συνεχίζουν την πετυχημένη τους συνεργασία στην βάση της μακρόχρονης αδελφοποίησης τους.

Με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η εταιρία αστικών μεταφορών του Δήμου Λειψίας μεταβίβασε συνολικά 49 λεωφορεία στο Δήμο Θεσσαλονίκης τα οποία εν συνεχεία παραχωρήθηκαν με χρησιδάνειο στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προκειμένου να καλύψουν τις συγκοινωνιακές ανάγκες της πόλης.

Ένα μέρος των λεωφορείων ήδη κυκλοφορεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών. Τα λεωφορεία είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro5 EEV (5+) και λόγω της πρόσφατης ανακατασκευής τους είναι σε εξαιρετική κατάσταση και δίνουν μία ανάσα στη καθημερινή μεταφορά των πολιτών.

Μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής και των τελευταίων λεωφορείων o Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, κος. Μιχάλης Κούπκας που μετείχε στην ομάδα εργασίας για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας δήλωσε: «Η χαρά μου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, διότι πλέον ολοκληρώθηκε ένα δύσκολο έργο που η ίδια η πόλη το είχε ανάγκη, ειδικά σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. Με πολλή προσήλωση, δουλειά και θετική διάθεση και από τους δύο Δήμους καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο». Όσο για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο Δήμων τόνισε: «Η προμήθεια των λεωφορείων από τον αδελφοποιημένο Δήμο της Λειψίας μας έφερε ακόμη πιο κοντά και πλέον έχουμε θεμελιώσει μια πολύ ουσιαστική φιλία. Στόχος μας από δω και πέρα είναι να αναπτύξουμε από κοινού νέα έργα που θα βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων και θα αναβαθμίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας του πολίτη».

Από πλευράς του ο αντιδήμαρχος Διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Λειψίας κος. Oύλριχ Χόρνιγκ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια συγκινητική στιγμή για μένα να βλέπω τη φωτογραφία ενός λεωφορείου στην Πλατεία Αριστοτέλους, προϊόν της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Λειψίας, και να χρησιμοποιείται σε τακτικό δρομολόγιο. Με αυτό το έργο θα μπορούσε να τεθεί μια βάση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της εταιρείας αστικών μεταφορών Λειψίας και του ΟΑΣΘ.» Επίσης, δήλωσε χαρούμενος και για την έναρξη εργασιών των γραφείων του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας με έδρες στις δύο πόλεις αντίστοιχα, τα οποία θα ενισχύσουν τη συνεργασία των δύο χωρών.